Ο 17χρονος συλληφθείς διέγραψε το βίντεο του ξυλοδαρμού Βαρουφάκη -Στα εγκληματολογικά το κινητό του για ανάκτηση

Ο 17χρονος συλληφθείς διέγραψε το βίντεο του ξυλοδαρμού Βαρουφάκη -Στα εγκληματολογικά το κινητό του για ανάκτηση

Ενας 17χρονος έχει συλληφθεί και δύο ακόμη άτομα που κινούνται κατά πληροφορίες στον αντιεξουσιαστικό χώρο έχουν ταυτοποιηθεί για τον ξυλοδαρμό χθες του Γιάνη Βαρουφάκη έξω από εστιατόριο στα Εξάρχεια.

Αξιοποιώντας το υλικό από κάμερες ασφαλείας της περιοχής η ΕΛΑΣ κατάφερε να φθάσει γρήγορα στα ίχνη των δραστών της επίθεσης σε βάρος του Βαρουφάκη και να προχωρήσει ήδη σε μια σύλληψη.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το συγκεκριμένο άτομο ήταν αυτό που βιντεοσκοπούσε την σκηνή του ξυλοδαρμού του Γιάνη Βαρουφάκη, ενώ δεν αποκλείεται να είχε και συμμετοχή στα χτυπήματα που δέχθηκε ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25.

Ο 17χρονος, σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να είπε ότι είχε σβησει το βίντεο από το κινητό του, ωστόσο η ηλεκτρονική συσκευή έχει μεταφερθεί στα εγκληματολογικα εργαστήρια για την ανάκτηση βίντεο και άλλων δεδομένων. Αγνωστο είναι το αν το είχε στείλει σε κάποιον άλλον από τους δράστες.

Ελεύθερος ο φίλος του 17χρονου που προσήχθη

Να σημειωθεί ότι μαζί με τον 17χρονο προσήχθη το μεσημέρι ένα ακόμη άτομο. Πρόκειται για φίλο του 17χρονου που βρισκόταν στο σπίτι του όταν πήγε η ΕΛΑΣ. Προσήχθη και εκείνος μαζί με τον 17χρονο ωστόσο έχει ήδη αφεθεί ελεύθερος.

Δύο ταυτοποιήσεις δραστών

Πέραν του 17χρονου συλληφθέντα έχουν ταυτοποιηθεί δύο ακόμη άτομα, ως φερόμενοι δράστες της επίθεσης κατά του Γιάνη Βαρουφάκη. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για άτομα τα οποία επίσης κινούνται στον αντιεξουσιαστικό χώρο. Τα δύο επιπλέον άτομα που έχουν ταυτοποιηθεί δεν εντοπίστηκαν στα σπίτια τους, ενδεχομένως για να περάσει το αυτόφωρο. Δεδομένου ότι το αδικημα είναι κακούργημα είναι πιθανό, ωστόσο, η έκδοση ενταλμάτων σύλληψης σε βαρός τους.

Τόσο ο συλληφθείς έτσι και οι δύο που έχουν ταυτοποιηθεί έχουν επίσης απασχολήσει με προσαγωγές και συλλήψεις σε επεισόδια και επιθέσεις σε αστυνομικούς, και πρόκειται για άτομα γνωστά στην πλατεία Εξαρχείων.

Θεοδωρικάκος: Αναρχικοί οι δράστες, αυτή είναι η αλήθεια όσο κι αν δεν βολεύει κάποιους

Νωρίτερα ανάρτηση για τους δράστες έκανε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη αναφέροντας ότι πρόκειται για αναρχικούς.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Θεοδωρικάκος έγραψε στο Twitter: «Ομάδα αναρχικών που ταυτοποιήθηκε από την ΕΛΑΣ οι δράστες της επίθεσης στον Πρόεδρο του ΜΕΡΑ25 Γιάννη Βαρουφάκη. Αυτή είναι η αλήθεια όσο κι αν δεν βολεύει κάποιους…».

 

Νέα ανάρτηση Βαρουφάκη

Την ίδια ώρα ο Γιάνης Βαρουφάκης προχώρησε σήμερα το απόγευμα σε νέα ανάρτηση.

«Τώρα θρηνούμε τους 57 νεκρούς των Τεμπών. Η νεολαία είναι στους δρόμους για να φέρει ένα καλύτερο αύριο στη χώρα. Αντίθετα με τους 57, αναρρώνω. Ο τραυματισμός μου να εξιχνιαστεί από την Δικαιοσύνη. Έως τότε, η κυβέρνηση να πάψει την αποπροσανατολιστική σπέκουλα», έγραψε χαρακτηριστικά ο Γιάνης Βαρουφάκης.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS