Απτόητος ο Κουρουμπλής παρά τη διαγραφή: Δολοφονικές πολιτικές, χάθηκαν άνθρωποι-«Δεν θα κλαψουρίσω γιατί με διέγραψε ο Τσίπρας»

Απτόητος ο Κουρουμπλής παρά τη διαγραφή: Δολοφονικές πολιτικές, χάθηκαν άνθρωποι-«Δεν θα κλαψουρίσω γιατί με διέγραψε ο Τσίπρας»

Δεν κάνει «βήμα πίσω» ο ανεξάρτητος -πλέον- βουλευτής, Παναγιώτης Κουρουμπλής, αναφορικά με τα όσα καταδικαστέα εκστόμισε από το βήμα της Βουλής. 

Ειδικότερα, ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, όταν απέδωσε τον χαρακτηρισμό «δολοφόνοι» στην κυβέρνηση και τους βουλευτές της ΝΔ, έφερε ως αποτέλεσμα τη διαγραφή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Μία σχεδόν ημέρα έπειτα από το σάλο που ξέσπασε στον πολιτικό κόσμο, μιλώντας στο Open αναφέρει πως δεν ανακαλεί τίποτα απ'όσα είπε.

Σταθερός στην σοκαριστική του δήλωση 

Στη συνέντευξη που παραχώρησε το πρωί της Δευτέρας στον άνωθεν τηλεοπτικό σταθμό και ερωτώμενος για το αν αν επρόκειτο για μια φράση που τού ξέφυγε, ανέφερε ότι: «Το επίδικο δεν είναι ούτε ο Κουρουμπλής, ούτε αυτά που είπε και ενδεχομένως παρερμηνεύτηκαν. Το επίδικο είναι ότι υπάρχει μια έκθεση που δεν αμφισβητείται και δεν τολμά κανείς να την αμφισβητήσει γιατί είναι δημοσιευμένη σε επιστημονικά περιοδικά. Φέρει την υπογραφή του συμβούλου του πρωθυπουργού του κ. Τσιόδρα και του κ. Λύτρα. Και μέσα από την έκθεση ποιο είναι το συμπέρασμα; Ότι χάθηκαν άδικα τουλάχιστον 7.500 άνθρωποι» σημείωσε ο βουλευτής. Στη συνέχεια, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής τόνισε ότι «βεβαίως το εμβόλιο πρέπει να γίνει, είναι απαραίτητο, δεν φτάνει όμως. Όπως λέει ο Γενικός Διευθυντής του ΠΟΥ, παράλληλα με το εμβόλιο χρειάζεται η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και βεβαίως η προσοχή απ’ όλους». 

«Πνίγηκαν άνθρωποι» 

Όταν οι δημοσιογράφοι της εκπομπής τον ρώτησαν ξανά για το αν ο αριθμός των νεκρών συνιστά δολοφονία, ο ίδιος επισήμανε ότι: «Όταν μέσα σε ένα νοσοκομείο ανατίθεται η ευθύνη να φροντίζουν ανθρώπους διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ σε ανθρώπους που δεν έχουν καμία σχέση με ΜΕΘ, ξέρετε τι συμβαίνει; Πνίγηκαν άνθρωποι από την κακή ροή του οξυγόνου. Ας πάει στον εισαγγελέα. Πώς πέθαιναν οι άνθρωποι εκεί; Είναι η πρώτη φορά που ακούτε ότι καλούν ανθρώπους που δεν έχουν ειδικότητα σχετική (με ΜΕΘ) να φροντίζουν ανθρώπους διασωληνωμένους; Χάνονται άδικα άνθρωποι».

Παράλληλα, ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι: «Και το ερώτημα, γιατί είμαστε πολίτες, είναι ήξερε ή δεν ήξερε ο κ. Πρωθυπουργός; Η κυρία Γκάγκα λέει ότι κάθε εβδομάδα ενημερώνεται. Ο κ. κυβερνητικός εκπρόσωποςθεωρώντας ότι έχουμε μνήμη χρυσόψαρου είπε ότι δεν ήταν ενημερωμένος ο πρωθυπουργός. Οι δυο καθηγητές λένε ότι ενημερώθηκαν σε ανώτατο επίπεδο. Εκτός αν εννοεί ο κ. Τσιόδρας και ο κ. Λύτρας, για να κάνουμε και λίγο χιούμορ, ότι ενημέρωσαν την ΠτΔ και όχι τον πρωθυπουργό. […] Φέρτε μου έναν πολιτικό της ΝΔ που μίλησε και έκανε αναφορά στην έκθεση. Ο αυτοθαυμασμός και η αυταρέσκεια τα μόνα χαρακτηριστικά των ομιλιών τους» 

Τι ανέφερε για τη διαγραφή του

Έπειτα, ο κ.Κουρουμπλής υπογράμμισε πως: «Aν ήμασταν στην πρώτη φάση θα είχε δικαιολογία η κυβέρνηση. Διαβάστε τον προϋπολογισμό που θα ψηφίσουμε αύριο. Διαβάστε να δείτε στη συγκεκριμένη σελίδα τη μείωση δαπανών για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας από τα 252 εκατ. στα 138. […] Τι να ανακαλέσω; Οι βουλευτές ασκούν εξουσία; Ακούσατε όλη την τοποθέτησή μου; Δεν τους αναγνώρισα ότι είναι ευσυνείδητοι άνθρωποι; Όταν λες έναν άνθρωπο ευσυνείδητο μπορεί να πεις ότι δολοφόνησε; Είπα “οι πολιτικές σας είναι δολοφονικές”». 

Tέλος, αναφερόμενος στη διαγραφή του, υπογράμμισε πως «είναι δκαίωμα του αρχηγού. Δεν ήρθα εδώ να κλαψουρίσω γιατί με διέγραψε ο Τσίπρας. Με διέγραψε, τελείωσε αυτό. Η δική μου υπόθεση δεν είναι τίποτα μπροστά σε αυτά που συμβαίνουν στην κοινωνία. Ο καθένας θα αναλάβει τις ευθύνες του. Εγώ ήθελα να αναδείξω το τι συντελείται και τι έρχεται. Η ζωή απειλείται από αυτά που συμβαίνουν στα νοσοκομεία».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ