Γκρίνια στον ΣΥΡΙΖΑ μετά και την «απολογία» Παππά: Φόβος για νέες αποκαλύψεις

Γκρίνια στον ΣΥΡΙΖΑ μετά και την «απολογία» Παππά: Φόβος για νέες αποκαλύψεις

Αρχικά οι αποκαλύψεις της εφημερίδας ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ για το παρακράτος ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ, έπειτα οι αποκαλύψεις της συνομιλίας Μιωνή – Παππά και μετά το κλείσιμο της υπόθεσης Novartis από τις αμερικανικές αρχές χωρίς καμία αναφορά σε πολιτικά πρόσωπα, οδηγούν σίγουρα στην αποκάλυψη μιας αλήθειας και στην κατάρρευση του αφηγήματος με το οποίο πορεύτηκε ο ΣΥΡΙΖΑ τα τελευταία χρόνια.

«Το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς» δέχεται ισχυρούς τριγμούς και τα πράγματα φαίνεται να έχουν πιέσει ιδιαιτέρως την αξιωματική αντιπολίτευση.

Οι αναφορές του Νίκου Παππά σε «μαγαζί», «παραμάγαζα» και «κάποιους που βγάζουν πολλά λεφτά» έχουν φέρει σε πολύ δύσκολη θέση τον ΣΥΡΙΖΑ που εστιάζει πλέον την άμυνα του γύρω από το πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα που βάλλεται ευθέως από τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Τα όσα διαδραματίστηκαν χθες στο Πολιτικό Συμβούλιο αποτυπώνουν το βαρύ κλίμα που υπάρχει στο εσωτερικό του κόμματος για τον επί χρόνια στενότερο συνεργάτη του κ. Τσίπρα, ενώ η κριτική που επεφύλαξαν στον κ. Παππά και η «απολογία» του στα υπόλοιπα μέλη του ΠΣ δείχνουν αμηχανία για τα όσα ακόμα πιθανόν αποκαλυφθούν.

ΝΔ για Novartis: Τίτλοι τέλους στη σκευωρία

«Η ανακοίνωση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ, για κλείσιμο της υπόθεσης Novartis με την επιβολή προστίμου 112 εκατομμυρίων δολαρίων, δίχως να προκύψουν αποδείξεις εμπλοκής πολιτικών προσώπων, ρίχνει τίτλους τέλους σε μια σκευωρία που έχει καταρρεύσει εδώ και καιρο»

Με αυτό τον τρόπο σχολίασε η ΝΔ τον διακανονισμό ύψους 346 εκατομμυρίων δολαρίων μεταξύ του φαρμακευτικού κολοσσού και των αμερικανικών αρχών η υπόθεση Novartis.

Ειδικότερα, η ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο τύπου του κόμματος αναφέρει τα εξής :

Κλείνει ως προς το ένα μέρος της μια δυσώδη υπόθεση, που στήθηκε στο "μαγαζί" του ΣΥΡΙΖΑ. Δέκα πολιτικά πρόσωπα, μεταξύ των οποίων δύο πρώην Πρωθυπουργοί, διασύρθηκαν επί χρόνια δίχως να προκύψει το παραμικρό στοιχείο εις βάρος τους, από τις έρευνες τόσο των ελληνικών, όσο και των αμερικανικών αρχών.

Τι έχουν να πουν τώρα, οι "μαγαζάτορες" του ΣΥΡΙΖΑ και οι πλασιέ των δήθεν αποκλειστικών για τις έρευνες του FBI;

Θα ζητήσουν συγγνώμη;

Το σκάνδαλο Novartis ως προς το ιατρικό σκέλος, υπήρχε όπως από την αρχή υποστήριζε η ΝΔ.

Όμως ο ΣΥΡΙΖΑ άφησε στην άκρη το πραγματικό σκάνδαλο για να στήσει μια πολιτική σκευωρία.

Οι ευθύνες όσων εξύφαναν την πολιτική σκευωρία διερευνώνται.

Η Δικαιοσύνη οφείλει απερίσπαστη να συνεχίσει τη δουλειά της ώστε να τιμωρηθούν όσοι ζημίωσαν το ελληνικό Δημόσιο».».

Παλεύει να σωθεί ο Νίκος Παππάς

Η χθεσινή «ανάληψη ευθύνης» του Νίκου Παππά ερμηνεύεται ως επιχείρηση κατευνασμού σε πολλά μέτωπα, αφού τόσο η ασφυκτική πίεση του Μεγάρου Μαξίμου, όσο και το εκρηκτικό εσωκομματικό κλίμα δεν άφηναν και πολλά περιθώρια ελιγμών για την ηγετική ομάδα.

Η εσωκομματική κριτική, άλλωστε, επικεντρώθηκε στο «ύφος» της Αριστεράς και το «στυλ της διακυβέρνησης», καθώς τα «συνεχόμενα αυτογκόλ» (υπόθεση Novartis, ανεξάρτητες αρχές, χειρισμοί στα ΜΜΕ) ήταν μερικά μόνο από τα «καρφιά» που μπήκαν χθες στον εσωκομματικό «σταυρό του μαρτυρίου» που σηκώνουν σε αυτή τη φάση κατά κύριο λόγο στελέχη κοντά στον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα και κυρίως ο Νίκος Παππάς.

Μολονότι ο κ. Τσίπρας χθες έσπευσε να βάλει μόνος του το θέμα στην κορυφή της ατζέντας της συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλίου, δηλώνοντας πως «δεν έχω καμία αμφιβολία για την εντιμότητα των στελεχών μας, τα οποία σε όλες τις περιστάσεις έχουν αποδείξει την ανιδιοτέλειά τους. Από εκεί και πέρα ο καθένας μας πρέπει να αναλαμβάνει την ευθύνη που του αναλογεί για λάθη, παραλήψεις ή αστοχίες. Όχι απλά για να πάμε παρακάτω. Αλλά για να μην τα επαναλάβουμε», η χθεσινή πεντάωρη συνεδρίαση «είχε εντάσεις», με το θερμόμετρο να δείχνει κάποιες στιγμές κυριολεκτικά στο κόκκινο.

Στον αντίποδα, ο πρώην υπουργός Επικρατείας, λαμβάνοντας το λόγο αμέσως μετά τον κ. Τσίπρα, ανέφερε πως:

«Θέλω ευθύς εξ αρχής να τοποθετηθώ, αναλαμβάνοντας την ευθύνη και να κάνω την αυτοκριτική μου για σημεία της παρανόμως κτηθείσας συνομιλίας που είδαν το φως της δημοσιότητας. Είναι προφανές ότι όσα ειπώθηκαν, δεν είχαν να κάνουν με τις αυθεντικές πεποιθήσεις μου, αλλά ειπώθηκαν απέναντι σε έναν άνθρωπο σε παραλήρημα, που προσπαθούσα να καθησυχάσω. Ωστόσο, λάθη ύφους και ουσίας, έδωσαν αφορμή για επιθέσεις εναντίον μας. Και αναλαμβάνω γι' αυτό την ευθύνη».

Ακόμη πιο τραχύ καθίσταται το εσωκομματικό πεδίο, όταν στην κρίση της … συλλογικότητας έχουν τεθεί το τελευταίο διάστημα στελέχη προερχόμενα κυρίως από την Κεντροαριστερά και τη Σοσιαλδημοκρατία, καθώς αθροίζονται οι «παραφωνίες» τους, την ώρα που «οι εμμονές έχουν υποχωρήσει», με τελευταίο σημείο άμυνας της αριστερής πτέρυγας τη διατήρηση της «ταυτότητας» του κόμματος σε επίπεδο προγραμματικού λόγου, όπως παρατηρούν οι μυημένοι του χώρου.

Φόβος για νέες αποκαλύψεις
"Κύκλοι" της Κουμουνδούρου, εξέπεμψαν με σημείωμα και την αγωνία για το τι άλλα ηχογραφημένα ντοκουμέντα κρατάει στα συρτάρια τους ο Μιωνής, ζητώντας να δημοσιοποιηθούν τώρα.

Και αυτό, διότι αν κάτι φοβούνται περισσότερο από τις νέες αποκαλύψεις στον ΣΥΡΙΖΑ είναι το "μαρτύριο της σταγόνας". Να βγαίνουν σε ...δόσεις στοιχεία επιβαρυντικά για τον Νίκο Παππά ή και άλλους πρωτοκλασάτους επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, που θα "ροκανίζουν" διαρκώς τις όποιες δυνατότητες ανάκαμψης, έχει το κόμμα.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS