Γεωργιάδης: Η ΝΔ έχει πρόεδρο - Δεν μου αρέσει να υποδύεται κανείς τον πρόεδρο - Έκανε λάθος ο Μπογδάνος

Γεωργιάδης: Η ΝΔ έχει πρόεδρο - Δεν μου αρέσει να υποδύεται κανείς τον πρόεδρο - Έκανε λάθος ο Μπογδάνος

«Η ΝΔ έχει πρόεδρο, δεν μου αρέσει να υποδύεται κανείς τον πρόεδρο», δήλωσε το πρωί ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στην ΕΡΤ, απαντώντας σε ερώτηση αν από τη στιγμή που θα ζητησει συγγνώμη ο κ. Μπογδάνος, θα μπορούσε να επιστρέψει στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ.

Στελέχη του κόμματος ερμηνεύουν τη δήλωση αυτή ως αιχμή κατά του Νίκου Δένδια με αφορμή τη χθεσινή παρέμβασή του στην υπόθεση του Κωνσταντίνου Μπογδάνου.

Σχολιάζοντας το θέμα της διαγραφής του Κ. Μπογδάνου από την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ, με αφορμή τις αντικομμουνιστικές διατυπώσεις του στη Βουλή χαρακτήρισε την απόφαση του πρωθυπουργού, ορθή.

«Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας πήρε μια απόφαση σωστή. Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι ο κ. Μπογδάνος -φίλος μου, τον συμπαθώ και πολύ- νομίζω έκανε πολύ μεγάλο λάθος. Σε μια εβδομάδα όπου πρέπει να κυριαρχήσει στην πολιτική ζωή η συμφωνία με την Γαλλία η αμυντική συμφωνία και δευτερευόντως οι φρεγάτες και η ενίσχυση της Ελλάδος σε τέτοιο μεγάλο βαθμό αποφάσισε ο κ. Μπογδάνος για λόγους που εγώ δεν γνωρίζω να αλλάξει την ατζέντα και να κάνει αυτό που έκανε χθες στη Βουλή», είπε ο κ. Γεωργιάδης και συνέχισε:

«Παρότι κι εγώ τον είχα στηρίξει κι εγώ πριν δυο εβδομάδες για να μπορέσει να ξεπεράσει την κρίση που είχε δημιουργηθεί με το γνωστό θέμα με την λίστα. Όταν είμαστε πολιτικοί δεν φερόμαστε με ανευθυνότητα φερόμαστε με υπευθυνότητα. Καταλαβαίνουμε την στιγμή, τον χώρο και τον τρόπο. Φίλος μου ο Κωνσταντίνος αλλά αυτά τα παραβίασε». «Πιστεύω ότι η απόφαση του πρωθυπουργού ήταν απολύτως επιβεβλημένη γιατί αυτή την στιγμή και αυτή την εβδομάδα αυτό που προέχει δεν είναι ούτε τα γεγονότα του ‘44, ούτε του ‘46-‘49. Αυτό που προέχει είναι η ενδυνάμωση της Ελλάδος, η ενίσχυση της αμυντικής μας θωράκισης, η άνοδος της γεωπολιτικής μας αξίας, το μέλλον το οποίο πάμε να χτίσουμε».

Για το ενδεχόμενο διαγραφής από το κόμμα, είπε ότι δεν έχει συζητηθεί κάτι τέτοιο και πως ο κ. Μπογδάνος πρέπει να καταλάβει ότι έκανε λάθος. «Θέλω να πιστεύω ότι ο κ. Μπογδάνος θα καταλάβει ότι έκανε λάθος και θα επιδείξει την ανάλογη συμπεριφορά. Δεν είναι ντροπή να κάνεις λάθος. Κι εγώ έχω κάνει πολλά λάθη στη ζωή μου και στην πολιτική. Αλλά είναι ντροπή να μην καταλαβαίνεις ότι έκανες λάθος».

Στο ερώτημα αν ζητήσει συγνώμη αν θα επιστρέψει στην Κ.Ο. της ΝΔ είπε: «Εγώ δεν είμαι πρόεδρος της ΝΔ και δεν μου αρέσει ούτε εγώ ούτε κανένας άλλος να υποδύεται τον πρόεδρο της ΝΔ. Πρόεδρος της ΝΔ είναι ένας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Δεν έχουμε άλλον».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ