Άδωνις: Η Ελλάδα δικαιώνεται δικαστικά για το σήμα της Turkaegean

Άδωνις: Η Ελλάδα δικαιώνεται δικαστικά για το σήμα της Turkaegean

Με ανάρτησή του, στην οποία περιέγραψε το ιστορικό τής έως τώρα δικαστικής μάχης για το εμπορικό σήμα Turkaegean, απάντησε ο Άδωνις Γεωργιάδης στον τομεάρχη Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Αλέξης Χαρίτσης είχε χαρακτηρίσει «κυβερνητικό φιάσκο» τη νέα τουρκική καταχώριση στην εφημερίδα «New York Times» με το επίμαχο λογότυπο.

«Δεν χρειάζομαι μαθήματα πατριωτισμού από κανέναν και δεν νομίζω ότι αυτού του τύπου η αντιπολίτευση προσθέτει κάτι στον ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε ο Άδωνις Γεωργιάδης, διευκρινίζοντας μάλιστα ότι όσον αφορά την ΕΔΕ για την αβλεψία του περσινού Αυγούστου αποδείχθηκε ότι καμία υπηρεσία και κανένας υπάλληλος του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων δεν είχε ευθύνη για αυτό το ζήτημα.

«Η όποια αντίδρασή μας σε αυτού του τύπου τις προκλήσεις, σε κάθε περίπτωση, δεν είναι αρμοδιότητα του υπουργείου Ανάπτυξης, αλλά άπτεται της εξωτερικής μας πολιτικής», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αίτηση ακυρότητος

Το ζήτημα προέκυψε όταν ο Τουρκικός Οργανισμός Τουρισμού κατοχύρωσε το Turkaegean ως εμπορικό σήμα τον Αύγουστο του 2021 στο Ευρωπαϊκό ΓραφείοΔιανοητικής Ιδιοκτησίας (ΕUIPO). Η αίτηση ακυρότητος από ελληνικής πλευράς κατατέθηκε στις 15/2/2023 και κρίθηκε παραδεκτή. Στις 25/4/2023 λήγει η προθεσμία που έχει η τουρκική πλευρά για να καταθέσει τις παρατηρήσεις της (observations), όμως οι γείτονες έχουν το δικαίωμα να ζητήσουν επέκταση της προθεσμίας αυτής.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης αναφέρθηκε και στην αντίστοιχη μάχη που δίνεται με τους οργανισμούς πέραν του Ατλαντικού: Στις 9 Αυγούστου 2022 υπεβλήθη η ανακοπή κατά του σήματος Turkaegean από τον ΕΟΤ και στις ΗΠΑ. Στις 7 Φεβρουαρίου απάντησε η τουρκική πλευρά. Στις 12 Φεβρουαρίου υποβλήθηκε αναθεωρημένη ανακοπή, ενώ στις 7 Μαρτίου υπεβλήθη η τουρκική απάντηση επί της ανακοπής μας. Το τουρκικό σήμα ισχύει μέχρι να ακυρωθεί και στις ΗΠΑ, καθώς οι νομικές ενέργειες δεν έχουν αναστέλλουσα δύναμη, όπως διευκρίνισε ο υπουργός Ανάπτυξης.

«Εφόσον κερδίσουμε στο τέλος τις υποθέσεις αυτές, και πάλι η Τουρκία θα μπορεί να το χρησιμοποιεί και εμείς, εάν θέλουμε, θα πρέπει να κάνουμε νέα δικαστήρια για να τους εμποδίζουμε. Να απαγορεύσουμε γενικώς τι θα γράψουν σε μια διαφήμιση εκ των προτέρων, προφανώς, δεν γίνεται», κατέληξε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ