Κώστας Σκρέκας: Έως και 15% μπορεί εξοικονόμηση με τη χρήση της πλατφόρμας του e-katanalotis

Κώστας Σκρέκας: Έως και 15% μπορεί εξοικονόμηση με τη χρήση της πλατφόρμας του e-katanalotis

Με το e-katanalotis τα νοικοκυριά ενημερώνονται για τις αποκλίσεις τιμών στα σούπερ μάρκετ και μπορούν να εξοικονομήσουν έως και 15% από τις αγορές τους ανέφερε ο Κώστας Σκρέκας.

Η πλατφόρμα επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν λίστες αγορών και να συγκρίνουν τις τιμές των προϊόντων σε διάφορα σούπερ μάρκετ, εντοπίζοντας πού μπορούν να τα βρουν φθηνότερα.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κ. Σκρέκας αναφέρθηκε επίσης στην επιστολή που απέστειλε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία, όπως τόνισε, αποτελεί την πρώτη τέτοια πρωτοβουλία από ηγέτη κράτους-μέλους. Η επιστολή φέρνει στο προσκήνιο το ζήτημα των αθέμιτων πρακτικών που ακολουθούν ορισμένες πολυεθνικές εταιρείες, με στόχο την μεγιστοποίηση των κερδών τους.

Σύμφωνα με τον Υπουργό, οι πρακτικές αυτές περιλαμβάνουν:

  • Διαφορετικές ζώνες τιμολόγησης για το ίδιο
  • Ίδιο προϊόν σε διαφορετική συσκευασία
  • Περιορισμοί στην ελεύθερη διακίνηση προϊόντων

Αποτέλεσμα είναι ίδια προϊόντα να έχουν διαφορετικές τιμές. Το πρόβλημα αυτό δεν μπορεί να αντιμετωπίσει ένα κράτος – μέλος, σημείωσε ο κος Σκρέκας. Είναι και άλλα κράτη – μέλη που έχουν αντιμετωπίσει και το συζητάμε μαζί τους. Ζητούμενο είναι να ληφθούν μέτρα για την προστασία ενιαίας αγοράς.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ