Χατζηδάκης: Το τέλος επιτηδεύματος θα μειωθεί κατά 50% για όλους τους επαγγελματίες

Χατζηδάκης: Το τέλος επιτηδεύματος θα μειωθεί κατά 50% για όλους τους επαγγελματίες

Σε ακόμα μία σημαντική βελτίωση προχώρησε το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας λίγο πριν καταθέσει στη Βουλή το νομοσχέδιο για τη φοροδιαφυγή, η οποία προβλέπει οριζόντια μείωση του τέλους επιτηδεύματος.

Η προβλεπόμενη μείωση του τέλους επιτηδεύματος δεν θα εξαρτάται από το ύψος του δηλωμένου εισοδήματος, αλλά θα είναι οριζόντια. Συγκεκριμένα, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο Κ. Χατζηδάκης ανέφερε ότι όλοι οι επαγγελματίες θα έχουν μείωση 50% στο τέλος επιτηδεύματος. Υπενθυμίζεται πως η μείωση αυτή προβλεπόταν μόνο για όσους θα δήλωναν εισόδημα πάνω από το τεκμαρτό, ενώ για τους υπόλοιπους θα ήταν 25%.

Φρένο στο τεκμήριο αν δεχθούν να ελεγχθούν

Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών επιβεβαίωσε και τις πληροφορίες ότι το τεκμήριο θα είναι μαχητό υπό την προϋπόθεση ελέγχου, πέρα από τις ρητές περιπτώσεις όπως οι γυναίκες σε εγκυμοσύνη ή λοχεία, οι καταστροφές από φυσικές καταστροφές κ.λπ.

Υπενθυμίζεται πως χθες είχε γίνει γνωστό ότι το οικονομικό επιτελείο εξέταζε να δοθεί δυνατότητα αμφισβήτησης του τεκμαρτού εισοδήματος αλλά με ελέγχους «πόθεν έσχες», δηλαδή με το «ξεσκόνισμα» κινητών, ακινήτων, καταθέσεων, ομολόγων - αμοιβαίων κεφαλαίων, καταναλωτικών δαπανών, δανείων, καρτών, σε βάθος 5ετίας. Όπως τόνισαν αρμόδιες πηγές, στο υφιστάμενο πλαίσιο των έμμεσων τεχνικών ελέγχου -οι αποκαλούμενοι έλεγχοι τύπου IRS- προστίθενται με το νομοσχέδιο νέες τεχνικές που θα καταστήσουν πιο αποτελεσματικές τέτοιες «ακτινογραφίες».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ