H UBS ολοκλήρωσε την εξαγορά της Credit Suisse -Η μεγαλύτερη τραπεζική συγχώνευση στον κόσμο από το 2008

H UBS ολοκλήρωσε την εξαγορά της Credit Suisse -Η μεγαλύτερη τραπεζική συγχώνευση στον κόσμο από το 2008

Η UBS Group AG ανακοίνωσε την ολοκλήρωση εξαγοράς της πρώην ανταγωνίστριάς της Credit Suisse Group AG, σφραγίζοντας τη μεγαλύτερη συγχώνευση στον τραπεζικό τομέα από την οικονομική κρίση του 2008 και δημιουργώντας έναν παγκόσμιο τραπεζικό τιτάνα διαχείρισης πλούτου.

Η ελβετική τράπεζα ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της συμφωνίας -που είχε κλείσει τον περασμένο Μάρτιο- με ανοιχτή επιστολή σε τοπικές και διεθνείς εφημερίδες τη Δευτέρα, με τον διευθύνοντα σύμβουλό της, Σέρτζιο Ερμότι, και τον πρόεδρό της, Κολμ Κέλεχερ, να τονίζουν ότι «αυτή είναι η αρχή ενός νέου κεφαλαίου».

Η εξαγορά της Credit Suisse τερματίζει την 167χρονη ανεξάρτητη λειτουργία της τράπεζας. Η ανακοίνωση έρχεται να βάλει τέλος σε περισσότερους από δύο μήνες αβεβαιότητας για τους εργαζομένους αφότου η UBS ολοκλήρωσε τις διαπραγματεύσεις με την ελβετική κυβέρνηση για εγγύηση 9 δισεκατομμυρίων ελβετικών φράγκων (10 δισεκατομμύρια δολάρια) έναντι πιθανών ζημιών σε περιουσιακά στοιχεία της Credit Suisse.

Η UBS με περιουσιακά στοιχεία 5 τρισ. δολαρίων πλέον

Με την ολοκλήρωση της εξαγοράς, ο νέος τραπεζικός κολοσσός θα έχει υπό τον έλεγχό του περιουσιακά στοιχεία 5 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, εξασφαλίζοντας για τη UBS -τον μεγαλύτερο διαχειριστή πλούτου στον κόσμο- μια ηγετική θέση σε βασικές αγορές, ενώ ξεκινά μια περίοδο περίπλοκης ολοκλήρωσης που πιθανόν να περιλαμβάνει περικοπές χιλιάδων θέσεων εργασίας.

Η UBS συμφώνησε να εξαγοράσει την Credit Suisse τον Μάρτιο, σε μια έκτακτη πώληση με μεσολάβηση της κυβέρνησης, έπειτα από μια κρίση εμπιστοσύνης και έναν χείμαρρο εκροών πελατών που την οδήγησαν σε χρεοκοπία. Στο τιμόνι της συνδυασμένης τράπεζας, ο διευθύνων σύμβουλος της UBS, Σέρτζιο Ερμότι, καλείται τώρα να συγχωνεύσει δύο εταιρείες οι δραστηριότητες των οποίων αλληλοεπικαλύπτονται και να αποφασίσει ποιες εξ αυτών θα εγκαταλείψει.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ