Φορολογικές δηλώσεις 2022: Οι νέοι κωδικοί, οι αλλαγές και οι δόσεις πληρωμής

Φορολογικές δηλώσεις 2022: Οι νέοι κωδικοί, οι αλλαγές και οι δόσεις πληρωμής

Εντός των επόμενων ημερών και για την ακρίβεια ως τα τέλη του μήνα θα σημειωθεί η έναρξη για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, εφόσον θα δημοσιευθεί το νέο έντυπο Ε1.

Στο τελευταίο έχουν προστεθεί κωδικοί που αφορούν στην έκπτωση φόρου με e-αποδείξεις από κλάδους που βρίσκονται ψηλά στη λίστα των φορολογικών αρχών με ροπή προς φοροδιαφυγή, ενώ στο μεσοδιάστημα αναμένεται και η ψήφιση της διάταξης νόμου που ορίζει την κατάργηση του προστίμου των 100 ευρώ στην περίπτωση εκπρόθεσμης υποβολής από φυσικά πρόσωπα εφόσον δεν προκύπτει από τη δήλωσή τους πρόσθετος φόρος ή είναι χαμηλότερος από 100 ευρώ.

Νέος κωδικός
Θα προστεθεί όμως ένας νέος κωδικός στον οποίο θα αναγραφούν οι δαπάνες που εξοφλήθηκαν το 2022, με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής, σε συγκεκριμένους κλάδους επαγγελματιών.

Τα ποσά θα είναι προσυμπληρωμένα από την ΑΑΔΕ, με βάση τα στοιχεία που θα αποστείλουν οι τράπεζες αλλά, εφόσον ο φορολογούμενος διαφωνεί με το ύψος τους, μπορεί να δηλώσει τις δαπάνες που προκύπτουν από τις αποδείξεις που έχει συγκεντρώσει.

Έως και σε 8 δόσεις η εξόφληση
Με διάταξη που αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή θα καθορίζεται η προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων και οι δόσεις εξόφλησης του φόρου εισοδήματος. O φόρος θα εξοφληθεί σε 8 ίσες μηνιαίες δόσεις, με την πρώτη δόση να καταβάλλεται έως το τέλος Ιουλίου.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS