Επίδομα ακριβείας: Πότε θα κατατεθεί η έκτακτη βοήθεια για χαμηλόμισθους και συνταξιούχους

Επίδομα ακριβείας: Πότε θα κατατεθεί η έκτακτη βοήθεια για χαμηλόμισθους και συνταξιούχους

Οι υπηρεσίες των υπουργείων Εργασίας και Οικονομικών κάνουν «αγώνα δρόμου» για να υλοποιηθεί εγκαίρως η διαδικασία της πληρωμής.


Πριν το Πάσχα και πιθανότατα την Μεγάλη Τρίτη 19 Απριλίου ή την Μεγάλη Τετάρτη 20 Απριλίου αναμένεται να καταβληθεί το επίδομα ακρίβειας συνολικού ύψους 324 εκατ. ευρώ σε 1,7 εκατ. δικαιούχους, χαμηλοσυνταξιούχους, οικογένειες χαμηλόμισθων, δικαιούχους αναπηρικού επιδόματος, ανασφάλιστους υπερήλικες, δικαιούχους Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος προκειμένου να καλύψουν μέρος των αυξημένων τιμών αγαθών και ενέργειας.

Ειδικότερα, οι υπηρεσίες των υπουργείων Εργασίας και Οικονομικών κάνουν «αγώνα δρόμου» για να υλοποιηθεί εγκαίρως η διαδικασία της πληρωμής. Ο κύριος λόγος της δυσχέρειας αυτής είναι πως την ερχόμενη Κυριακή 17 Απριλίου είναι το Πάσχα των Καθολικών, με αποτέλεσμα η ερχόμενη Παρασκευή 15/4 και η επόμενη Δευτέρα 18/4 να είναι τραπεζικές αργίες. Με αυτόν τον τρόπο, οι συναλλαγές δεν είναι εφικτό να πραγματοποιηθούν τις εν λόγω ημέρες.

Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Όπως γίνεται γνωστό, η εφάπαξ εισοδηματική ενίσχυση θα αποδοθεί στις εν λόγω ομάδες:

  • 200 ευρώ: 676.735 χαμηλοσυνταξιούχοι (με έως 600 ευρώ σύνταξη)
  • 1,5 επίδομα παιδιού (42 - 420 ευρώ): 625.000 οικογένειες
  • 200 ευρώ: 166.982 δικαιούχοι επιδομάτων ΑΜΕΑ
  • Διπλή δόση επιδόματος: 241.281 δικαιούχοι Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος

200 ευρώ: 34.964 ανασφάλιστοι υπερήλικες

Τι ισχύει για τους χαμηλοσυνταξιούχους

Ειδικότερα, η ενίσχυση των 200 ευρώ αναμένεται να δοθεί σε 677.000 χαμηλοσυνταξιούχους με το κόστος του μέτρου να υπολογίζεται στα 135 εκατ. Ευρώ.

Οι πλέον κερδισμένοι του έκτακτου επιδόματος είναι τα ζευγάρια των χαμηλοσυνταξιούχων που ζουν κάτω από την ίδια στέγη και λαμβάνουν ο καθένας εισόδημα από συντάξεις (κύρια και επικουρική) έως 600 ευρώ τον μήνα με την προϋπόθεση να μην έχουν άλλα εισοδήματα. Σ΄αυτήν περίπτωση η έκτακτη ενίσχυση των διακοσίων (200) ευρώ καταβάλλεται και στους δύο δικαιούχους. Απαραίτητη προϋπόθεση να μην ξεπερνούν τα 14.400 ευρώ ετήσιο οικογενειακό φορολογητέο εισόδημα.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ