«Κλείδωσε» η έκτακτη ενίσχυση: Ποιοι είναι οι δικαιούχοι -Πώς υπολογίζεται το ποσό του επιδόματος

«Κλείδωσε» η έκτακτη ενίσχυση: Ποιοι είναι οι δικαιούχοι -Πώς υπολογίζεται το ποσό του επιδόματος

Ενα επίδομα, ως έκτακτη ενίσχυση, αναμένεται να λάβουν εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες, στο πλαίσιο των νέων μέτρων ενίσχυσης για την πανδημία του κορωνοϊού που ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Είναι ένα από τα 7 βασικά μέτρα ενίσχυσης που εξήγγειλαν νωρίτερα οι υπουργοί Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και Εργασίας Γιάννης Βρούτσης. Σύμφωνα με τον κ. Βρούτση, το μέτρο της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης για τον Δεκέμβριο αφορά τους δικαιούχους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος.

Πώς υπολογίζεται το έκτακτο επίδομα

Συγκεκριμένα, η έκτακτη αυτή οικονομική ενίσχυση αφορά 482.335 ευάλωτους συμπολίτες μας, οι οποίοι εντάσσονται σε 256.562 νοικοκυριά. Υπενθυμίζουμε ότι το εγγυημένο ποσό ορίζεται ως εξής:

-Για κάθε μονοπρόσωπο νοικοκυριό: 200 ευρώ.

-Για κάθε επιπλέον ενήλικο μέλος του νοικοκυριού: προσαύξηση του εγγυημένου ποσού κατά 100 ευρώ.

-Για κάθε ανήλικο μέλος του νοικοκυριού: προσαύξηση του εγγυημένου ποσού κατά 50 ευρώ.

Ουσιαστικά, τον Δεκέμβριο θα λάβουν διπλό το ποσό που προβλέπεται για το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα.

«Αποδεικνύουμε έμπρακτα την αυξημένη μέριμνα απέναντι στους οικονομικά αδύναμους συμπολίτες μας, με έναν έκτακτο επίδομα συμπληρωματικό της τακτικής ενίσχυσης του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος αλλά και των ευεργετημάτων του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ) που λαμβάνουν οι δικαιούχοι του Εισοδήματος» σημείωσε σχετικά ο υπουργός Εργασίας.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ