Επενδυτική βαθμίδα από S&P: Σφραγίδα έγκρισης της οικονομικής ατζέντας Μητσοτάκη λένε τα διεθνή ΜΜΕ

Επενδυτική βαθμίδα από S&P: Σφραγίδα έγκρισης της οικονομικής ατζέντας Μητσοτάκη λένε τα διεθνή ΜΜΕ

Ως σφραγίδα έγκρισης της οικονομικής ατζέντας του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και αποκατάστασης της αξιοπιστίας της Ελλάδας στα μάτια των επενδυτών σχολιάζουν τα διεθνή ΜΜΕ την είδηση της ανάκτησης από τη χώρα μας της επενδυτικής βαθμίδας από τον οίκο Standard & Poor’ s.

Reuters: «Η Ελλάδα αναδύθηκε από την οικονομική κρίση του 2018»

«H S&P δίνει στην Ελλάδα την επενδυτική βαθμίδα για πρώτη φορά από την κρίση του 2010», μεταδίδει το Reuters σημειώνοντας ότι η χώρα μας αναδύθηκε από την οικονομική κρίση το 2018 και ήταν το μόνο μέλος της ευρωζώνης που η πιστοληπτική της ικανότητα είχε αξιολογηθεί στην κατηγορία «σκουπίδια».

Το πρακτορείο υπενθυμίζει την αναβάθμιση της Ελλάδας τον περασμένο μήνα και από την DBRS Morningstar και αναφέρει ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη «ελπίζει τώρα ότι η αναβάθμιση θα προκαλέσει περισσότερες εισροές κεφαλαίων και μείωση του κόστους δανεισμού για τις επιχειρήσεις της χώρας. “Βραχυπρόθεσμα και μεσοπρόθεσμα, αναμένουμε εισροές από κεφάλαια παρακολούθησης δεικτών, αναβάθμιση των περιουσιακών στοιχείων των τραπεζών και ευνοϊκότερο κόστος δανεισμού για τις εταιρείες», δήλωσε στο Reuters ανώτερος αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών. Η απόδοση του 10ετούς κρατικού ομολόγου της Ελλάδας ήταν στο 4,38% την Παρασκευή, περίπου 58 μονάδες βάσης κάτω από το αντίστοιχο της Ιταλίας».

Reuters 2110

Associated Press: Η ελληνική οικονομία κερδίζει νέα ψήφο εμπιστοσύνης

«Η ελληνική οικονομία κερδίζει νέα ψήφο εμπιστοσύνης με αναβάθμιση της πιστοληπτικής της ικανότητας και ελπίδες για ώθηση στις επενδύσεις», αναφέρει το Associated Press.

«Η Ελλάδα κέρδισε νέο πιστοποιητικό της οικονομικής της υγείας», συμπληρώνει το πρακτορείο, «καθώς ο Standard & Poor's έγινε ο πρώτος από τους τρεις μεγάλους διεθνείς οίκους αξιολόγησης που της έδωσε επενδυτική βαθμίδα».

Όπως αναφέρει, «η αναβάθμιση κατά μία βαθμίδα από το ΒΒ+ στο ΒΒΒ- αναμένεται να ενισχύσει σημαντική την εμπιστοσύνη των αγορών στην ελληνική οικονομία, να προσελκύσει επενδύσεις και να μειώσει το κόστος δανεισμού(…) H S&P είπε ότι οι προοπτικές της Ελλάδας είναι σταθερές και μια περαιτέρω μείωση του χρέους της ως ποσοστού επί του ετήσιου ΑΕΠ μπορεί να ωθήσει σε νέα αναβάθμιση μελλοντικά».

AP 2110

«Ο οίκος αξιολόγησης S&P βλέπει την Ελλάδα ξανά ως άξια για επενδύσεις»

«Η S&P επιστρέφει την αξιολόγηση της Ελλάδας στην επενδυτική βαθμίδα για πρώτη φορά από το 2010 επικαλούμενη την “σημαντική πρόοδο” που έκανε στην αντιμετώπιση των οικονομικών προκλήσεων», μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο.

AFP jpg

«Οι εκλογές νωρίτερα φέτος και η παραμονή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην εξουσία “επιτρέπει στην κυβέρνηση να συνεχίσει να οικοδομεί πάνω στις προηγούμενες μεταρρυθμιστικές προσπάθειες” για να κάνει την Ελλάδα ανταγωνιστική διεθνώς, είπε ο S&P».

«Ο S&P αναβαθμίζει την πιστοληπτική αξιολόγηση της Ελλάδας από την κατηγορία “σκουπίδια”», αναφέρουν οι Financial Times

FT 2110

«Ο S&P επέστρεψε την Ελλάδα στην επενδυτική βαθμίδα μετά από πάνω από μια δεκαετία», σχολιάζει το Bloomberg

«Ο S&P έρχεται να προστεθεί στην Ιαπωνική Rating and Investment Information Inc., τη γερμανική Scope Ratings και την καναδική DBRS Morningstar βγάζοντας τη χώρα από την κατηγορία “σκουπίδια” μετά την ηχηρή επανεκλογή τον Ιούνιο του μεταρρυθμιστή πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Ο Μητσοτάκης έχει δεσμευτεί να διατηρήσει τις φιλικές προς τις επιχειρήσεις πολιτικές του, ενώ ξεκαθαρίζει στις αγορές ότι δεν θα θέσει σε κίνδυνο τη δημοσιονομική πειθαρχία, παρά τις πρόσθετες δαπάνες κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού λόγω των πυρκαγιών. Υποσχέθηκε επίσης να μειώσει το ποσοστό του χρέους κάτω από το 140% του ΑΕΠ έως το 2027 από το υψηλό του 206% το 2020», αναφέρει το πρακτορείο σημειώνοντας ότι «σε μια άλλη ένδειξη της εμπιστοσύνης των επενδυτών, το επιτόκιο του 10ετούς ελληνικού ομολόγου είναι τώρα κάτω από το αντίστοιχο ιταλικό κατά πάνω από μισή μονάδα. Το χάσμα ουδέποτε ήταν τόσο ευρύ μέχρι τώρα».

Bloomberg 2110

«Ο οίκος αξιολόγησης S&P βλέπει την Ελλάδα ξανά ως άξια για επενδύσεις», γράφει η γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt

«Ο οργανισμός αναβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της νοτιοευρωπαϊκής χώρας σε BBB-. Οι προοπτικές είναι σταθερές, ανακοίνωσε ο S&P το βράδυ της Παρασκευής. Το εθνικό χρέος έχει αναπτυχθεί ευνοϊκά, τόνισε δικαιολογώντας την αναβάθμιση.»

Handelsblatt 2110

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ