Ενεργειακή κρίση: Τέσσερις Ευρωπαίοι αγοραστές έχουν ήδη πληρώσει σε ρούβλια για το αέριο, ισχυρίζεται η Gazprom

Ενεργειακή κρίση: Τέσσερις Ευρωπαίοι αγοραστές έχουν ήδη πληρώσει σε ρούβλια για το αέριο, ισχυρίζεται η Gazprom

Τέσσερις Ευρωπαίοι αγοραστές φυσικού αερίου έχουν ήδη πληρώσει για τις προμήθειες σε ρούβλια, όπως απαίτησε ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, μεταδίδει το Bloomberg επικαλούμενο άτομο που πρόσκειται στον ρωσικό γίγαντα φυσικού αερίου Gazprom.

Ακόμη και αν οι άλλοι αγοραστές απορρίψουν τους όρους του Κρεμλίνου, πρόσθετες διακοπές μετά την αναστολή προμήθειας φυσικού αερίου προς την Πολωνία και τη Βουλγαρία την Τετάρτη δεν είναι πιθανό να υπάρξουν πριν από το δεύτερο μισό του Μαΐου, όταν θα πρέπει να γίνουν οι επόμενες πληρωμές, δήλωσε το πρόσωπο, μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμίας.

Δέκα ευρωπαϊκές εταιρείες έχουν ήδη ανοίξει τους λογαριασμούς στην Gazprombank που απαιτούνται για να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της Ρωσίας για πληρωμές, δήλωσε το ίδιο άτομο.

Οι προμήθειες αερίου προς την Πολωνία και τη Βουλγαρία διακόπηκαν σήμερα, αφού οι δυο χώρες αρνήθηκαν τον προτεινόμενο μηχανισμό της Gazprom για πληρωμές σε ρούβλια, ο οποίος, σύμφωνα με την εταιρεία, δεν παραβιάζει τις κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με το ίδιο πρόσωπο. Η Ρωσία προμηθεύει φυσικό αέριο μέσω αγωγών σε 23 ευρωπαϊκές χώρες.

Μετά την έναρξη επιβολής κυρώσεων στη Ρωσία από την Ευρωπαϊκή Ένωση λόγω της εισβολής της στην Ουκρανία, η Μόσχα απαίτησε να πληρώνεται σε ρούβλια για τις αποστολές αερίου από την 1η Απριλίου. Ωστόσο, η Ένωση ανέφερε ότι ο μηχανισμός που πρότεινε το Κρεμλίνο, ο οποίος απαιτούσε το άνοιγμα λογαριασμών στην ελεγχόμενη από τη ρωσική κυβέρνηση Gazprombank, θα παραβίαζε τις κυρώσεις.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ