Βρετανία: Τον Μπόρις Τζόνσον θέλει ξανά αρχηγό η βάση των Τόρις

Βρετανία: Τον Μπόρις Τζόνσον θέλει ξανά αρχηγό η βάση των Τόρις

Τα συνολικά πάνω από 150.000 μέλη του κυβερνώντος Συντηρητικού κόμματος της Μεγάλης Βρετανίας έχουν ξεκινήσει, πια, να ψηφίζουν για τον πολιτικό που θα διαδεχθεί τον Μπόρις Τζόνσον στην κομματική ηγεσία και μαζί στην πρωθυπουργία της χώρας.

Από τη μία πλευρά, η 47χρονη νυν υπουργός Εξωτερικών Λιζ Τρας, που προηγείται στις δημοσκοπήσεις. Από την άλλη, ο 42χρονος πρώην υπουργός Οικονομικών Ρίσι Σούνακ.

Το όνομα του νέου ηγέτη αναμένεται να ανακοινωθεί επισήμως, αφού ολοκληρωθεί η εσωκομματική εκλογική διαδικασία, στις 5 Σεπτεμβρίου.

Νέα δημοσκόπηση (YouGov/Times) αποκαλύπτει, ωστόσο, πως εάν ο Μπόρις Τζόνσον μπορούσε να πάρει μέρος στη διαδικασία ως υποψήφιος, θα ήταν το αδιαφιλονίκητο φαβορί.

Πιο συγκεκριμένα, σε ένα τέτοιο υποθετικό σενάριο, τα μέλη του Συντηρητικού κόμματος θα ψήφιζαν κατά πλειοψηφία τον Τζόνσον (40%), με την Τρας να ακολουθεί στη δεύτερη θέση (28%) και τον Σούνακ στην τρίτη (23%).

Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση, που πραγματοποιήθηκε το διάστημα μεταξύ 19 Ιουλίου και 2 Αυγούστου σε δείγμα 1.054 μελών του Συντηρητικού κόμματος, το 53% των ερωτηθέντων θεωρεί πως ήταν λάθος που ο Τζόνσον εξωθήθηκε σε παραίτηση.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS