Βραζιλία: Γιατρός απολύθηκε γιατί συνταγογράφησε παγωτό και video games σε παιδί με πονόλαιμο

Βραζιλία: Γιατρός απολύθηκε γιατί συνταγογράφησε παγωτό και video games σε παιδί με πονόλαιμο

Γιατρός από το Σάο Πάολο της Βραζιλίας οδηγήθηκε στην απόλυση, μετά τη συνταγογράφηση σε παιδί με οξύ πονόλαιμο παγωτών και video games.

Ο πατέρας του παιδιού το πήγε στην κλινική που εργαζόταν ο εν λόγω γιατρός, προς αναζήτηση της κατάλληλης θεραπείας για τον πόνο. Ο γιατρός, ο οποίος είναι γνωστός για τις αντισυμβατικές μεθόδους του, φέρεται, αντί της τυπικής φαρμακευτικής αγωγής, να πρότεινε παγωτά και video games.

Η είδηση διαδόθηκε γρήγορα και προκάλεσε αίσθηση στην ιατρική κοινότητα αλλά και στους κατοίκους της πόλης. Οι επικριτές του γιατρού υποστήριξαν ότι μια τέτοια προσέγγιση στερείται επιστημονικής βάσης και θα μπορούσε ενδεχομένως να υπονομεύσει τη σημασία της σωστής ιατρικής θεραπείας.

Άλλοι, πάλι, ερμήνευσαν το παγωτό και τα παιχνίδια ως μία ενδεχομένως ανάλαφρη χειρονομία. Ο δικηγόρος και πρόεδρος της Επιτροπής Βιοηθικής του τμήματος του Σάο Πάολο, Henderson Furst, υποστήριξε ότι ορισμένοι γιατροί συμμετέχουν σε τέτοιες ενέργειες για να καλλιεργήσουν μια πιο προσωπική σχέση με τους ασθενείς τους.

Το περιστατικό, ωστόσο, έφτασε μέχρι το ιατρικό συμβούλιο που ξεκίνησε έρευνα. Ο γιατρός αντιμετώπισε πειθαρχική δίωξη, με αποτέλεσμα την απομάκρυνσή του από την ιατρική μονάδα. Την απόλυση του γιατρού από το σύστημα υγείας της περιοχής επιβεβαίωσε το δημαρχείο του Οσάσκο. Από την πλευρά της, η μητέρα του παιδιού εξέφρασε την ελπίδα ότι, το περιστατικό, θα έχει σαν αποτέλεσμα βελτιώσεις στην ιατρική περίθαλψη εντός της πόλης.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS