Βόρεια Κορέα: Η κυβέρνηση απαγόρευσε τα γέλια και το αλκοόλ για 11 ημέρες για την επέτειο θανάτου του Κιμ Γιονγκ Ιλ

Βόρεια Κορέα: Η κυβέρνηση απαγόρευσε τα γέλια και το αλκοόλ για 11 ημέρες για την επέτειο θανάτου του Κιμ Γιονγκ Ιλ

Την απαγόρευση του γέλιου και της κατανάλωσης αλκοόλ για 11 μέρες, ενώ και την απαγόρευση των αγορών από το σούπερ μάρκετ για μία ημέρα (17/12), ανακοίνωσε προς τους πολίτες η Βόρεια Κορέα λόγω της επετείου θανάτου του άλλοτε ηγέτη της χώρας Κιμ Γιονγκ Ιλ.

Συγκεκριμένα η κυβέρνηση της Βόρειας Κορέας ανακοίνωσε πως για 11 ημέρες οι πολίτες δεν θα μπορούν να δείξουν κάποιο συναίσθημα χαράς, όπως το γέλιο αλλά ούτε και να διασκεδάσουν με αλκοόλ γιατί η χώρα πρέπει να τιμήσει τον θάνατο του Κιμ Γιονγκ Ιλ.

Υπενθυμίζεται ότι ο Κιμ Γιονγκ Ιλ κυβέρνησε τη Βόρεια Κορέα από το 1994 έως και τον θάνατό του το 2011 και στη συνέχεια τον διαδέχθηκε ο τρίτος και νεότερος γιος του, ο σημερινός ηγέτης Κιμ Γιονγκ Ουν.

Ούτε για ψώνια στο σούπερ μάρκετ
«Κατά την περίοδο πένθους, δεν πρέπει να πιούμε αλκοόλ, να γελάσουμε ή να ασχολούμαστε με δραστηριότητες αναψυχής», δήλωσε στο Radio Free Asia (RFA) ένας κάτοικος της Βόρειας Κορέας από τη βορειοανατολική πόλη Sinuiju.
Μάλιστα, σήμερα Παρασκευή (17.12.2021) ημέρα θανάτου του Κιμ Γιονγκ Ιλ, οι Βορειοκορεάτες δεν μπορούν να πάνε ούτε για ψώνια στο σούπερ μάρκετ.

«Δεν τους ξαναείδαμε ποτέ»
Ο κάτοικος, όπως μεταδίδει η DailyMail, πρόσθεσε στον ραδιοφωνικό σταθμό, ότι «στο παρελθόν όσοι άνθρωποι βρέθηκαν να καταναλώνουν αλκοόλ ή μεθυσμένοι κατά την περίοδο πένθους συνελήφθησαν και αντιμετωπίστηκαν ως εγκληματίες ιδεολογίας. Δεν τους ξαναείδαμε ποτέ».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS