Βγήκε ξανά για έρευνες το «Τσεσμέ» - Τι αναφέρει το Τουρκικό υπουργείο Άμυνας

Θυμίζουμε πως το εν λόγω πλοίο είχε αποπλεύσει και πάλι, για υδατογραφικές έρευνες τον περασμένο Φεβρουάριο από την Κωνσταντινούπολη στο Κεντρικό Αιγαίο.


To τουρκικό υπουργείο Άμυνας μέσω ανάρτησης που έκανε στα social media ανακοίνωσε πως το ερευνητικό σκάφος Τσεσμέ πραγματοποίησε έξοδο στην Ανατολική Μεσόγειο, η οποία και θα διαρκέσει έως τις 21/4.

Συγκεκριμένα, η ανάρτηση αναφέρει ότι: «Το ερευνητικό μας σκάφος TCG ÇEŞME θα συνεχίσει τις “Μελέτες Υδρογραφικής Ερευνάς και Ενημέρωσης -Aπογραφής Ναυαγίων” μέχρι τις 21 Απριλίου» αναφέρει η ανακοίνωση, χωρίς να δίνει περισσότερες πληροφορίες για το περιεχόμενο των ερευνών καθώς και για την περιοχή στην οποία θα κινηθεί το σκάφος.

Θυμίζουμε πως το εν λόγω πλοίο είχε αποπλεύσει και πάλι, για υδατογραφικές έρευνες τον περασμένο Φεβρουάριο από την Κωνσταντινούπολη στο Κεντρικό Αιγαίο -και στην θαλάσσια περιοχή μεταξύ Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου- προκαλώντας τις έντονες αντιδράσεις και το διάβημα της Αθήνας. Τελικά το ερευνητικό σκάφος επέστρεψε στα τουρκικά παράλια, λόγω των κακών καιρικών συνθηκών.

 Copyright © 2014 - 2022 YSTEROGRAFO NEWS