Ο Μπάιντεν έκανε την πρώτη του προγραμματική δήλωση -«Οι ΗΠΑ θα επιστρέψουν στη συμφωνία για την κλιματική αλλαγή»

Ο Μπάιντεν έκανε την πρώτη του προγραμματική δήλωση -«Οι ΗΠΑ θα επιστρέψουν στη συμφωνία για την κλιματική αλλαγή»

Ο Τζο Μπάιντεν αντιδρά στην αποχώρηση των ΗΠΑ από τη συμφωνία του Παρισιού για την κλιματική αλλαγή και δηλώνει πως θα ανατρέψει την απόφαση Τραμπ σε ακριβώς 77 ημέρες από σήμερα.

«Σήμερα, ο διοίκηση Τραμπ αποχώρησε από την συμφωνία του Παρισιού για την κλιματική αλλαγή. Και σε ακριβώς 77 ημέρες, η διοίκηση Μπάιντεν θα επιστρέψει σε αυτή» έγραψε πριν λίγο ο Τζο Μπάιντεν, αφήνοντας για μια ακόμη φορά να εννοηθεί πως θεωρεί ότι έχει κερδίσει τις αμερικανικές εκλογές.


https://twitter.com/JoeBiden/status/1324158992877154310?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1324158992877154310%7Ctwgr%5Eshare_3&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.iefimerida.gr%2Fkosmos%2Ftzo-mpainten-ipa-klimatiki-allagi-parisi

Ο υποψήφιος των Δημοκρατικών Τζο Μπάιντεν είχε δεσμευθεί και στο ντιμπέιτ να επαναφέρει τις ΗΠΑ στη Συμφωνία του Παρισιού, εφόσον εκλεγεί.

Σε τροχιά νίκης ο Τζο Μπάιντεν

Νωρίτερα, σε ομιλία του προς του οπαδούς του, ο Τζο Μπάιντεν δήλωσε πως πιστεύει πως βρίσκεται σε τροχιά νίκης, ωστόσο σημείωσε πως πρέπει να καταμετρηθούν όλες οι ψήφοι για να συμβεί κάτι τέτοιο.

Ως αυτή την ώρα, ο δημοκρατικός υποψήφιος φαίνεται πως υπολείπεται μόλις 6 εκλεκτόρων για να εξασφαλίσει τους 270 που θα του δώσουν το εισιτήριο για τον Λευκό Οίκο. Νωρίτερα, έγινε γνωστό πως η ομάδα Μπάιντεν δημιούργησε μια ιστοσελίδα στην οποία ο Αμερικανός προετοιμάζει το έδαφος για την… μετάβαση στην «Μπάιντεν-Χάρις» εποχή.

Η απόφαση Τραμπ να αποσυρθεί από τη συμφωνία για την κλιματική αλλαγή

Την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου συμπληρώθηκε ένας χρόνος από τότε που η κυβέρνηση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ ενημέρωσε τον ΟΗΕ για την πρόθεσή της να αποχωρήσει από τη συμφωνία αυτή, ξεκινώντας τη διαδικασία η οποία διαρκεί έναν χρόνο.

Οι ΗΠΑ -η μεγαλύτερη οικονομία παγκοσμίως και η δεύτερη χώρα μετά την Κίνα που εκλύει το μεγαλύτερο ποσοστό αερίων του θερμοκηπίου- θα είναι η πρώτη χώρα που αποχωρεί από τη συμφωνία αυτή, η οποία υπεγράφη το 2015.

Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος αντιτίθεται έντονα στη συμφωνία αυτή και έχει περιορίσει τους περιβαλλοντικούς κανονισμούς, οι οποίοι, όπως καταγγέλλει, εμποδίζουν τη βιομηχανία, ενώ έχει επανειλημμένα αμφισβητήσει τα επιστημονικά δεδομένα για την κλιματική αλλαγή.

Ο Τραμπ ανακοίνωσε πρώτη φορά την απόφαση της κυβέρνησής του το 2017. Αν επανεκλεγεί, οι ΗΠΑ πιθανότατα δεν θα συμμετάσχουν στις παγκόσμιες προσπάθειες για περιορισμό της κλιματικής αλλαγής τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS