Bild: Αυτός είναι ο τζιχαντιστής τρομοκράτης που αιματοκύλισε τη Βιέννη

Bild: Αυτός είναι ο τζιχαντιστής τρομοκράτης που αιματοκύλισε τη Βιέννη

Μια φωτογραφία του πιθανού δράστη της τρομοκρατικής επίθεσης στη Βιέννη δημοσίευσε η γερμανική εφημερίδα Bild.

O τζιχαντιστής, που έπεσε νεκρός από τα πυρά αστυνομικών, αφού έσπειρε τρόμο και θάνατο στην πρωτεύουσα της Αυστρίας, φέρεται να ανήρτησε στο Instagram αρκετές φωτογραφίες του δίνοντας όρκο πίστης και αφοσίωσης στον ISIS και τον ηγέτη του. Ο άνδρας διακρίνεται να κρατά στα χέρια δύο όπλα, που ταιριάζουν με αυτά που κρατούσε ο τρομοκράτης στη Βιέννη.

Παράλληλα τοποθέτησε στο πάτωμα ένα σύνθημα της ισλαμιστικής τρομοκρατικής οργάνωσης με πυρομαχικά και ανήμερα της επίθεσης φέρεται να έστειλε σε δύο φίλους του βίντεο της επίθεσης στο γαλλικό σατιρικό περιοδικό Charlie Hebdo. Σύμφωνα πάντα με τη Bild ο ύποπτος είναι ο μακελάρης που πυροβόλησαν οι αστυνομικοί.
Vienna gunman

Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών της Αυστρίας Καρλ Νιχάμερ τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί για τον δράστη επέτρεψαν να εξαχθεί το συμπέρασμα πως επρόκειτο περί «συμπαθούντα» της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ).

https://twitter.com/arutz20/status/1323369755097653248?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1323369755097653248%7Ctwgr%5Eshare_3&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.iefimerida.gr%2Fkosmos%2Ftzihantistis-tromokratis-poy-aimotokylise-ti-bienni

Η ταυτότητα του τζιχαντιστή έχει εξακριβωθεί, αλλά ακόμη δεν μπορεί να αποκλειστεί να μετείχαν στις επιθέσεις κι άλλα άτομα με την αστυνομία να μιλά για έως και τέσσερις δράστες. Η αστυνομία διεξήγαγε έρευνες σε σπίτια ατόμων «από το περιβάλλον του δράστη» και συνελήφθησαν πολλά άτομα, ενώ σε εξέλιξη είναι ανθρωποκυνηγητό με τη συμμετοχή χιλίων μελών των δυνάμεων ασφαλείας που αναζητούν έναν δράστη, που πιστεύεται ότι διαφεύγει, ενώ στις έρευνες συνδράμουν και γειτονικές χώρες.

Τρομοκρατική επίθεση στη Βιέννη: Τουλάχιστον ένας δράστης ταυτοποιήθηκε, πιστεύεται ότι εμπλέκονται περισσότεροι

Οι αρχές στη συνέντευξη τύπου ρωτήθηκαν αν είναι πιθανό να ήταν μόνο ένας ο δράστης της τρομοκρατικής επίθεσης της Βιέννης. «Αυτή τη στιγμή πιστεύουμε ότι υπάρχουν περισσότεροι, διεξάγουμε έρευνα», απάντησε ο Ruf. «Είναι δύσκολο να πούμε με βεβαιότητα αν ήταν ένας ή περισσότεροι οι δράστες», απάντησε από την πλευρά του άλλο αρμόδιο στέλεχος και σημείωσε ότι πολλοί από τους αυτόπτες μάρτυρες είναι τραυματίες και ότι πρέπει να γίνει ανάλυση των δεδομένων. «Αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχει συγκεκριμένη απάντηση», επισήμανε.

Τέλος, ο Γενικός Διευθυντής Δημόσιας Ασφάλειας της Βιέννης και ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας δεν ανέφεραν τι βρέθηκε στο σπίτι του δράστη και δεν έδωσαν περισσότερες λεπτομέρειες για την ταυτότητά του. Σε ερώτηση επίσης αν η επίθεση ήταν αντισημιτική απάντησαν σχετικά με τον δράστη: «Είναι ξεκάθαρο ότι είναι ένα ριζοσπαστικοποιημένο άτομο, δεν μπορούμε να πούμε περισσότερα και διεξάγουμε ακόμα έρευνες».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ