Τουρκία: Ο Ερντογάν κερδίζει έδαφος στις δημοσκοπήσεις με την ισλαμική ρητορική - «Θέε μου, ας ξέρουμε να αντιμετωπίσουμε τον εχθρό!»

Τουρκία: Ο Ερντογάν κερδίζει έδαφος στις δημοσκοπήσεις με την ισλαμική ρητορική - «Θέε μου, ας ξέρουμε να αντιμετωπίσουμε τον εχθρό!»

Με επιστροφή στο Ισλάμ και τον ακραίο εθνικισμό οδεύει προς τις εκλογές ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Βέβαια, φαίνεται πως κερδίζει έδαφος με αυτή την τακτική, καθώς, σύμφωνα με τελευταία έρευνα της εταιρείας MetroPOLL, σε περίπτωση δεύτερου γύρου στις Προεδρικές Εκλογές του 2023 η διαφορά μεταξύ Ερντογάν και Κιλιτσντάρογλου, αγγίζει τη μία μονάδα.

Τα ευρήματα έδειξαν:

Ταγίπ Ερντογάν: 44,9%
Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου: 43,9%
Αναποφάσιστοι: 2,8%

H έρευνα της MetroPOLL πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 2.119 ατόμων σε 26 περιφέρειες της Τουρκίας, μεταξύ 17-20 Σεπτεμβρίου.

Χαρακτηριστική ήταν η γεμάτη επικλήσεις στο θείο ήταν ομιλία του Τούρκου προέδρου, που θύμισε περισσότερο προσευχή, με τον κόσμο που τον παρακολουθούσε να απαντά σε κάθε αποστροφή του λόγου του με «αμήν».

Όπως μεταδίδει από την Κωνσταντινούπολη, ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης, ο Ερντογάν είπε: «Θεέ μου, μην αφήσεις δίχως ήρωα τον λαό σου που περιμένε κάποιον ήρωα. Θεέ μου, ας ξέρουμε να αντιμετωπίσουμε τον εχθρό, μη μας στερησεις τη ζωή. Στους δρόμους του αύριο, μην αφήσεις τα χρόνια δίχως τον μήνα του Ραμαζανιού.

» Θεέ μου ή να διαλύσεις το κοπάδι σου ή μην το αφήνεις δίχως τον βοσκό του. Θεέ μου μη μας αφήσεις δίχως αγάπη, νερό, αέρα, πατρίδα. Την πατρίδα μας που είναι μουσουλμανική μην την αφήσεις δίχως μουσουλμάνο.

» Σας ευχαριστώ να είστε καλά, Ο Θεός να σας ευλογεί».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS