Τουρκία - Δημοσκόπηση-«ράπισμα» για Ερντογάν: Το 44% θα ψήφιζε οποιονδήποτε άλλο υποψήφιο

Τουρκία - Δημοσκόπηση-«ράπισμα» για Ερντογάν: Το 44% θα ψήφιζε οποιονδήποτε άλλο υποψήφιο

Νέα δημοσκόπηση «χαστούκι» για τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πραγματοποιήθηκε στην Τουρκία. Η νέα έρευνα δείχνει, ότι οι Τούρκοι που θα επέλεγαν οποιοδήποτε άλλο υποψήφιο, είναι περισσότεροι από αυτούς που θα επέλεγαν τον σημερινό πρόεδρο της χώρας.


Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της δημοσκόπησης που παρουσίασε το ΟΡΕΝ, το 44% όσων ερωτήθηκαν απαντούν ότι θα ψήφιζαν οποιονδήποτε υποψήφιο ήταν αντίπαλος του Ερντογάν, με μόνο το 36% να απαντά ότι θα έκανε το αντίθετο, θα ψήφιζε, δηλαδή, τον Τούρκο πρόεδρο ανεξάρτητα από τον αντίπαλο. Σημειώνεται ότι οι αναποφάσιστοι στη δημοσκόπηση αυτή είναι στο 6%.

Η ίδια δημοσκόπηση είχε και άλλες κακές ειδήσεις για τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, καθώς το κόμμα του είναι μεν πρώτο στην πρόθεση ψήφου, εντούτοις είναι πολύ μακριά από το 50,01%, που απαιτείται για να σχηματίσει κυβέρνηση.

Αντίθετα, ενισχυμένα εμφανίζονται τα κόμματα της αντιπολίτευσης με τον κυβερνητικό εταίρο του Ερντογάν, τον ακροδεξιό Ντεβλέτ Μπαχτσελί, να βρίσκεται κάτω από το εκλογικό όριο του 7% για είσοδο στην Βουλή που θα προκύψει από τις εκλογές του 2023.

Αναλυτικά τα ποσοστά ανά κόμμα έχουν ως εξής

  • Το AKP, το κυβερνών κόμμα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συγκεντρώνει ποσοστό 32,3%

  • Οι Κεμαλιστές, το CHP με αρχηγό τον Κεμάλ Κιλιντσάρογλου συγκεντρώνουν ποσοστό 24,4%

  • Το Καλό Κόμμα (ΙΥΙ) της ακροδεξιάς Μεράλ Ακσενέρ επιλέγει το 15,5%

  • Το φιλοκουρδικό HDP συγκεντρώνει ποσοστό 7,5%

  • Το MHP του Μπαχτσελί βρίσκεται στο 6,5%

  • Το DEVA με πρόεδρο τον Αλί Μπαμπατζάν είναι στο 2,4%.

Αν, μάλιστα, στις εκλογές του 2023 κερδίσει η αντιπολίτευση και αλλάξει το σύστημα από προεδρικό σε κοινοβουλευτικό, η συμφωνία φέρεται να είναι η Μεράλ Ακσενέρ να γίνει πρωθυπουργός της Τουρκίας.

hmc gif 300 600

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2023 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2023 YSTEROGRAFO NEWS