Tην Παρασκευή οι ανακοινώσεις για την νέα τουρκική κυβέρνηση - Ποιοι αναλαμβάνουν τα κρίσιμα υπουργεία

Tην Παρασκευή οι ανακοινώσεις για την νέα τουρκική κυβέρνηση - Ποιοι αναλαμβάνουν τα κρίσιμα υπουργεία

Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για την σύνθεση της τουρκικής κυβέρνησης υπό τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ειδικότερα, νέος υπουργός Εξωτερικών, σύμφωνα με πληροφορίες για τη σύνθεση της νέας τουρκικής κυβέρνησης. φαίνεται να αναλαμβάνει ο πικεφαλής της τουρκικής υπηρεσίας πληροφοριών (ΜΙΤ) και ένας από τους στενότερους συνεργάτες και εξ απορρήτων σύμβουλος του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, ο Χακάν Φιντάν.

Σύμφωνα με το protothema.gr, ο πετυχημένος -κατά κοινή ομολογία- επικεφαλής των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών, διαδέχεται στο υπουργείο Εξωτερικών τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου, που κατέχει τη θέση αυτή τα τελευταία 8 χρόνια.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα η νέα τουρκική κυβέρνηση, μετά την θριαμβευτική επανεκλογή του Ταγίπ Ερντογάν με ποσοστό που άγγιξε το 52%, θα ανακοινωθεί την Παρασκευή 2 Ιουνίου. Την Τρίτη συνεδρίασε για πρώτη φορά το κυβερνών κόμμα AKP, μετά τη νίκη του στις τελευταίες εκλογές, και αργότερα το Fox Haber δημοσιοποίησε τη λίστα με τα μέλη του νέου υπουργικού συμβουλίου, υποστηρίζοντας πως αυτή είχε μοιραστεί στα μέλη του AKP νωρίτερα.

Η λίστα αναφέρει ότι παραμένει στη θέση του ο υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, ενώ αναβαθμίζεται σε αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης ο έως σήμερα υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλου. Σε θέση αντιπροέδρου, με κορυφαίο ρόλο στη διαχείριση της οικονομίας που αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα, επιστρέφει και ο πάλαι ποτέ «τσάρος» της τουρκικής οικονομίας Μεχμέτ Σιμσέκ, ο οποίος χαίρει μεγάλης εκτίμησης στους διεθνείς πολιτικο-οικονομικούς κύκλους.

Σήμερα το μεσημέρι αναμένεται να συνεδριάσει για τελευταία φορά το υπουργικό συμβούλιο, υπό τον Ταγίπ Ερντογάν, με την απερχόμενη σύνθεση.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ 26|04|24 15:51

Mercedes-Benz GLC 220d ... The best or nothing [test]

 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ