«Στριμώχνει» κι άλλο την Καϊλή ο Παντσέρι - «Καταριανοί τής έδωσαν 250.000 ευρώ για την προεκλογική εκστρατεία του 2019» ισχυρίζεται ο Ιταλός

«Στριμώχνει» κι άλλο την Καϊλή ο Παντσέρι - «Καταριανοί τής έδωσαν 250.000 ευρώ για την προεκλογική εκστρατεία του 2019» ισχυρίζεται ο Ιταλός

Ολοένα και δυσκολότερη γίνεται η θέση της πρώην αντιπροέδρου του Ευρωκοινοβουλίου, Εύας Καϊλή.

Καθώς φαίνεται, η μετατροπή του στάτους του Αντόνιο Παντζέρι από κατηγορούμενο σε… πληροφοριοδότη προκαλεί τη συνεχή διαρροή φημών και πληροφοριών που θέτουν τη Θεσσαλονικιά πολιτικό στη θέση του «εγκεφάλου» του Qatargate. Σύμφωνα με τη νομική υποστήριξη της Καϊλή, ο Παντζέρι πασχίζει να φανεί ως «ενδιάμεσος» και να αποποιηθεί τον τίτλο του ενορχηστρωτή του σκανδάλου το οποίο συντάραξε τους ευρωπαϊκούς θεσμούς.

Την ίδια στιγμή, τα ιταλικά ΜΜΕ υποστηρίζουν πως η συμφωνία την οποία έχει συνάψει ο Ιταλός πρώην ευρωβουλευτής προβλέπει πως ο Παντζέρι θα καταλήξει στις φυλακές με ποινή πέντε ετών, εκ των οποίων θα εκτίσει μόλις το ένα έτος. Η συμφωνία αυτή, όπως αναφέρουν τα δημοσιεύματα, έχει συναφθεί με τις βελγικές αρχές, κάτι το οποίο φέρεται να επιβεβαιώνει ο δικηγόρος του Λοράν Κεν. Σε αυτό το πλαίσιο ο Παντζέρι ισχυρίζεται ότι «Καταριανοί έδωσαν 250.000 ευρώ στην Καϊλή για την προεκλογική εκστρατεία του 2019 στην Ελλάδα», όπως δήλωσε ο δικηγόρος της Ελληνίδας ευρωβουλευτή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Τα λάθη στο ένταλμα

Παράλληλα, η γνωστή ιστοσελίδα «Politico» διαμηνύει πως έχει στην κατοχή της το ένταλμα σύλληψης της πρώην αντιπροέδρου, όπως άλλωστε κατέγραψε από χθες η «ON time». Επ’ αυτού ο κ. Δημητρακόπουλος τόνισε, μεταξύ άλλων, πως το ένταλμα αντιμετωπίζει… δομικά προβλήματα. Σημείωσε πως αυτό εκδόθηκε στις 10 Δεκεμβρίου, καθιστώντας την Καϊλή «αφεντικό» της οργάνωσης μαζί με το σύντροφό της Φραντσέσκο Τζόρτζι. Ο γνωστός ποινικολόγος απέδωσε την εκ των υστέρων αποδοθείσα κατηγορία συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση «στο μεγαλύτερο ψεύτη που υπάρχει, στον Αντόνιο Παντζέρι».

Ο κ. Δημητρακόπουλος συμπλήρωσε πως έχει ήδη κατατεθεί έφεση στην απόφαση για παράταση της προσωρινής κράτησης της Καϊλή για δύο μήνες και πρόκειται να συζητηθεί μέσα στην επόμενη εβδομάδα. Πάντως, χθες το βράδυ αναμενόταν η νέα ακρόαση του συντρόφου της Εύας Καϊλή Φραντσέσκο Τζόρτζι από τις βελγικές δικαστικές αρχές, προκειμένου να αποφασιστεί αν θα παραταθεί η κράτησή του.

Οι πληροφορίες ανέφεραν πως αυτό το σενάριο είναι και το επικρατέστερο, καθώς -σύμφωνα με συγκεκριμένες πηγές- ο Ιταλός σύντροφος της ευρωβουλευτή δεν έχει παρουσιάσει νέα στοιχεία τα οποία να ελαφρύνουν τη θέση του. Την ίδια ώρα, εκκρεμεί η αίτηση εξαίρεσης του δικαστή-ανακριτή Μισέλ Κλεζ. Ο ίδιος έχει αρνηθεί να απομακρυνθεί από την υπόθεση και εναπόκειται στη δικαιοσύνη να αποφασίσει τελικά πώς θα το χειριστεί, καθώς οι υπόλοιποι δικαστές της επιτροπής θα ψηφίσουν εάν συμφωνούν να εξαιρεθεί ο συνάδελφός του.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ