Καΐλή: Γιατί αποφασίστηκε η παραμονή της στη φυλακή - Την Τρίτη οι μυστικές ακροάσεις Παντσέρι

Καΐλή: Γιατί αποφασίστηκε η παραμονή της στη φυλακή - Την Τρίτη οι μυστικές ακροάσεις Παντσέρι

Yπό κράτηση στις φυλακές των Βρυξελλών θα παραμείνει για τουλάχιστον έναν μήνα ακόμη η Εύα Καϊλή, μετά την απόφαση του προδικαστικού συμβουλίου του Βελγίου.

Οι δικηγόροι της ευρωβουλευτή μετά την ολοκλήρωση της ακροαματικήςκατήγγειλαν βασανιστήρια και έκαναν λόγο για μεσαιωνικές συνθήκες κράτησης της ευρωβουλευτή.

Η ίδια εμφανίστηκε στις αρχές με χειροπέδες, εμφανώς αδυνατισμένη και σε κακή ψυχολογική κατασταση επέμεινε στην αθωότητά της, ενώ οι δικηγόροι της μίλησαν για απάνθρωπη μεταχείρισή της από τις βελγικές αρχές. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ όταν ξεκίνησε η διαδικασία της αφαίρεσαν τις χειροπέδες τις οποίες της ξαναέβαλαν όταν ολοκληρώθηκε. Η κ. Καϊλη μίλησε στα ελληνικά για περίπου 10 λεπτά με την βοήθεια ενός διερμηνέα αφού πρώτα είχαν τοποθετηθεί οι δύο δικηγόροι της.

Στην τοποθέτησή της η κα Καϊλη μίλησε σχεδόν για τα πάντα. Δήλωσε αθώα και ότι δεν έχει καμία σχέση με τις δραστηριότητες του συντρόφου της τις οποίες όπως είπε η ίδια πληρώνει.

Λύγισε όταν μίλησε για την κόρη της - «Θέλω στο κελί την κόρη μου»

Ωστόσο, μίλησε και για το παιδί της το οποίο δεν μπορεί να δει και σε αυτό το σημείο σύμφωνα με πληροφορίες λύγισε. Σχεδόν 2-3 φορές έβαλε τα κλάματα κατά την διάρκεια της τοποθέτησής της και κυρίως όταν αναφερόταν στο παιδί της. Ζήτησε από τους δικαστές να την αφήσουν να το έχει μαζί της είτε μέσα είτε έξω από τη φυλακή κάτι που δεν προβλέπεται. Αυτή την στιγμή η κα Καϊλη έχει το δικαίωμα να βλέπει το παιδί της 2 φορές το μήνα.

Το σκεπτικό των μελών του προδικαστικού συμβουλίου για την παραμονή της στις φυλακές

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ οι δύο από τα τρία μέλη του προδικαστικού συμβουλίου εισηγήθηκαν να μην αφεθεί η κα Καϊλη ελεύθερη τονίζοντας πως συντρέχουν λόγοι για τους οποίους η Εύα Καιλή πρέπει να παραμείνει φυλακισμένη. Συγκεκριμένα αναφέρθηκαν στο γεγονός ότι θεωρείται ύποπτη φυγής γιατί είναι Ελληνίδα και θα μπορούσε ενδεχομένως να φύγει από τη χώρα. Θεωρείται ύποπτη για συνέργεια ακόμα και με τρίτα πρόσωπα που ενδεχομένως βρίσκονται έξω και θα αποκρύψουν ή καταστρέψουν στοιχεία αλλά και ύποπτη για την αλλοίωση στοιχείων της δικογραφίας. Ακόμα και η απόφαση του Παντσέρι - στον οποίο δεν αναφέρθηκε καθόλου η κα Καιλή - να συνεργαστεί με τις Αρχές έπαιξε σημαντικό ρόλο. Οι μυστικές του ακροάσεις θα ξεκινήσουν από την Τρίτη και από τότε οι Αρχές θεωρούν ότι θα ξετυλιχθεί το κουβάρι της υπόθεσης του Qatargate.

«Θα λέω πάντα ότι η κυρία Καϊλή είναι αθώα», δήλωσε ο δικηγόρος της Μιχάλης Δημητρακόπουλος. «H κυρία Εύα Καϊλή ήταν τρομερά σαφής. Αρνείται όλες τις κατηγορίες διαφθοράς από την πλευρά της» πρόσθεσε ο κ. Αντρε Ριζόπουλος.

Η κυρία Καϊλή δεν μπήκε από την επίσημη είσοδο προκειμένου να μην γίνει αντιληπτή. «Η Εύα Καϊλή δεν είχε καμία συνεργασία με τον κύριο Παντσέρι», υπογράμμισε ο κ. Δημητρακόπουλος.

Δυο μέτρα και δυο σταθμά, βασανιστήρια και μεσαιωνικές συνθήκες κράτησης, καταγγέλουν οι δικηγόροι της

Περίπου μίαμιση ώρα διήρκησε η ακρόαση της η οποία ξεκίνησε στις 12.05 ώρα Βρυξελλών. Ο Έλληνας δικηγόρος της είπε ότι δεν είναι αισιόδοξος και αναφέρθηκε σε βασανιστήρια τα οποία υπέστη η Εύα Καϊλή τις προηγούμενες ημέρες. Έμεινε 16 ώρες στην απομόνωση είπε χαρακτηριστικά κατά τη διάρκεια ανακρίσεων από την αστυνομία. 

«Αρνήθηκαν να της δώσουν μία δεύτερη κουβέρτα, της πήραν το παλτό της. Αυτά είναι βασανιστήρια. Το φως ήταν συνεχώς αναμμένο και δεν μπορούσε να κοιμηθεί. Αυτά είναι βασανιστήρια. Ήταν αδιάθετη με πολύ αίμα και δεν της επέτρεψαν να πλυθεί. Αυτό είναι βασανιστήριο», τόνισε ο κ. Δημητρακόπουλος.

Η Εύα Καϊλή επέμεινε στο γεγονός ότι είναι μητέρα ενός παιδιού 22 μηνών το οποίο δεν μπορεί να μείνει μόνο του ενώ ο συνήγορός της Αντρέ Ριζόπουλος επέμεινε ότι δεν μπορεί να υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά καθώς η ίδια παραμένει στη φυλακή ενώ άλλοι Ευρωβουλευτές είναι ελεύθεροι και ετοιμάζουν την υπερασπιστική τους γραμμή.

«Και τελικά έχει γίνει το πρόσωπο το οποίο έχει πληγεί πιο οδυνηρά και περισσότερο από μία σκληρή κράτηση ενώ δεν είναι το κεντρικό πρόσωπο της έρευνας», επεσήμανε ο δικηγόρος της κ. Ριζόπουλος.

Ειδικότερα, ο κ. Δημητρακόπουλος δήλωσε: «Καταρχήν θέλω να σας ευχαριστήσω για το ενδιαφέρον σας για την κυρία Εύα Καϊλή. Θα λέω συνέχεια ότι η Εύα Καιλή είναι αθώα. Η Εύα Καϊλή μου ζήτησε να σας μεταφέρω τα εξής. Η Εύα Καϊλή δεν είχε καμιά επαγγελματική συνεργασία με τον κύριο Παντσέρι. Και τώρα τα δύσκολα και στενάχωρα: Η Εύα Καϊλή από την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου έως την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου ήταν σε απομόνωση με απόφαση του ανακριτή. Για 16 ώρες ήταν σε ένα κελί στην Αστυνομία, όχι στην φυλακή, με κρύο, ζήτησε μια δεύτερη κουβέρτα και δεν της έδωσαν, της πήραν το παλτό. Αυτά είναι βασανιστήρια. Το φως ήταν συνεχώς αναμμένο, δεν μπόρεσε να κοιμηθεί για ένα λεπτό, είχε περίοδο με πολύ αίμα και δεν της επέτρεψαν να πλυθεί. Αυτό συνιστά βασανιστήριο. Η Εύα Καϊλη κατηγορείται αλλά υπάρχει πάντα το τεκμήριο αθωότητας, είμαστε στην Ευρώπη! Αυτές οι πράξεις παραβιάζουν την Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, είναι βασανιστήρια, είναι Μεσαίωνας. Σας παρακαλώ όλους, δημοσιοποιείστε τα αυτά, η δημοσιότητα είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Ελπίζω σε μια δίκαιη δίκη, είμαστε στην Ευρώπη!».

«Καίει» Ταραμπέλα ο Παντσέρι: Του κατέβαλα έως 140.000 ευρώ

Την ίδια στιγμή, o άνθρωπος - κλειδί του σκανδάλου Qatargate, ο Πιερ Αντόνιο Παντσέρι «καίει» πρώτο τον Μαρκ Ταραμπέλα ομολογώντας ότι του κατέβαλε έως 140.000 ευρώ για να στηρίζει τις θέσεις της Ντόχα.

«Επιφυλάσσομαι και δεν δηλώνω ακόμα τίποτα για την έρευνα, γιατί θα τα πω πρώτα στους ανακριτές», δήλωσε ο κ. Ταραμπέλα.

Παράλληλα, την άρση της ασυλίας του Ιταλού Ευρωβουλευτή Αντρέα Κοτζολίνο έχει ζητήσει η ομοσπονδιακή εισαγγελία του Βελγίου. Ο Παντσέρι φρόντισε να τον φωτογραφίσει και ο Τζιόρτζι να τον κατονομάσει για την υπόθεση με το Μαρόκο

Υπήρχε μία συμφωνία ότι θα γινόντουσαν προσπάθειες για να αποφευχθούν ψηφίσματα κατά της χώρας και σε αντάλλαγμα θα λάμβανε 50.000 ευρώ, ανέφερε συγκεκριμένα ο Αντόνιο Παντσέρι.

Οι Βρυξέλλες έχουν χάσει τον ύπνο τους και δικαίως ενώ ερωτηματικά προκαλεί η κίνηση Μέτσολα να δηλώσει εκπρόθεσμα 142 δώρα που έλαβε λόγω της θέσης της ως πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ