Σοκ στη Ρωσία: 27 νεκροί και πάνω από 100 τραυματίες από έκρηξη σε βενζινάδικο στον Καύκασο

Σοκ στη Ρωσία: 27 νεκροί και πάνω από 100 τραυματίες από έκρηξη σε βενζινάδικο στον Καύκασο

Τουλάχιστον 27 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ πάνω από 100 άτομα τραυματίστηκαν από την έκρηξη που έλαβε χώρα σε βενζινάδικο στην περιφέρεια Νταγκεστάν της Ρωσίας, στον Καύκασο.

«Συνολικά 102 άνθρωποι τραυματίστηκαν εξαιτίας του συμβάντος, εκ των οποίων, δυστυχώς, οι 27 είναι νεκροί», διευκρίνισε το υπουργείο της Ρωσίας μέσω Telegram για την έκρηξη στο βενζινάδικο.

Έχει αρχίσει να διενεργείται έρευνα για τις περιστάσεις και τα αίτια της καταστροφής, ανέφερε μέσω Telegram η αρμόδια για το Νταγκεστάν διεύθυνση της επιτροπής ερευνών της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Το πρατήριο καυσίμων βρισκόταν στη Μαχατσκαλά, πόλη 600.000 και πλέον κατοίκων, στην Κασπία Θάλασσα. Πρόκειται για την πρωτεύουσα του Νταγκεστάν, ρωσικής δημοκρατίας πλάι στην Τσετσενία, με έκταση περίπου 50.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων, που γειτονεύει με τη Γεωργία και το Αζερμπαϊτζάν.

Σύμφωνα με τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων TASS και RIA, η πυρκαγιά κατασβέστηκε. Το υπουργείο είχε αναφέρει νωρίτερα πως εκτεινόταν σε 600 τετραγωνικά μέτρα και επιτόπου επιχειρούσαν 260 πυροσβέστες.

Σε βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο, διακρίνονται πυροσβέστες να δίνουν μάχες με πανύψηλες φλόγες κοντά στα κουφάρια αυτοκινήτων, καθώς και μέλη σωστικών συνεργείων ενώ ερευνούν τα συντρίμμια κτιρίου με φακούς ή φανούς.

Αεροσκάφος – ασθενοφόρο Ιλιούσιν Il-76 στάλθηκε εσπευσμένα από τις ρωσικές αρχές στη Μαχατσκαλά για να παραλάβει τους πιο σοβαρά τραυματίες και να τους μεταφέρει στη Μόσχα, πάντα κατά το υπουργείο αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων.

Η καταστροφή εκτυλίχθηκε στις 21:40 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) στο πρατήριο που βρίσκεται πάνω σε ομοσπονδιακό οδικό άξονα, σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Σεργκέι Μέλικοφ.

«Εκδηλώθηκε πυρκαγιά κατά τη διάρκεια εργασιών συντήρησης αυτοκινήτου που ακολουθήθηκε από έκρηξη, εξαιτίας της οποίας άνθρωποι τραυματίστηκαν και σκοτώθηκαν», ανέφερε μέσω Telegram η επιτροπή ερευνών.

Υπέστησαν ζημιές οχήματα και κτίρια στην ευρύτερη περιοχή, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα που επικαλέστηκε η ρωσική εφημερίδα Ιζβέστια μέσω Telegram, η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε χώρο όπου βρίσκονταν σταθμευμένα αυτοκίνητα, προτού εξαπλωθεί στο πρατήριο.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ