Σλοβακία: Με ακατάσχετη αιμορραγία ο Ρόμπερτ Φίτσο, παραμένει στη χειρουργική αίθουσα - Δέχθηκε δύο πυροβολισμούς

Σλοβακία: Με ακατάσχετη αιμορραγία ο Ρόμπερτ Φίτσο, παραμένει στη χειρουργική αίθουσα - Δέχθηκε δύο πυροβολισμούς

Σε πολύ κρίσιμη κατάσταση παραμένει ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας, Ρόμπερτ Φίτσο, ο οποίος δέχθηκε πυροβολισμό στην κοιλιακή χώρα από τον 71χρονο συγγραφέα και πρώην υπάλληλο εταιρείας σεκιούριτι, Γιουράι Τσιντούλα, στην πόλη Χάλντοβα, τη στιγμή που ο πρωθυπουργός συνομιλούσε με πολίτες ύστερα από κυβερνητική συνεδρίαση.

Συγκεκριμένα, ο 59χρονος πρωθυπουργός μεταφέρθηκε αρχικά στο νοσοκομείο της Χάντλοβα και από εκεί διεκομίσθη με ελικόπτερο στο μεγαλύτερο νοσηλευτικό ίδρυμα της χώρας Μπάνσκα Μπίστριτσα, όπου μπήκε άμεσα στη χειρουργική αίθουσα.

Ο Φίτσο χειρουργείται για περίπου τρεις ώρες, σύμφωνα με σλοβακικά ΜΜΕ, και η κατάστασή του χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα δύσκολη, καθώς ο πυροβολισμός που δέχθηκε διαπέρασε την κοιλιά του και έφτασε στο ισχίο, ενώ άλλη μία σφαίρα τον βρήκε στον ώμο. Οι ίδιες πηγές σημειώνουν πως ο Σλοβάκος πρωθυπουργός έχει ακατάσχετη αιμορραγία στην κοιλιακή χώρα, με τους γιατρούς να μην έχουν καταφέρει να τη σταματήσουν.

Νωρίτερα, η επίσημη σελίδα του Φίτσο στο Facebook ανέφερε πως ο Σλοβάκος πολιτικός «έχει πυροβοληθεί αρκετές φορές» και μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στο νοσοκομείο Ρούσβελτ στην Μπάνσκα Μπίστριτσα. «Απόπειρα δολοφονίας πραγματοποιήθηκε σήμερα σε βάρος του Ρόμπερτ Φίτσο. Έχει πυροβοληθεί πολλές φορές και η ζωή του απειλείται. Αυτή τη στιγμή μεταφέρεται με ελικόπτερο στην Banská Bystrica, επειδή θα έπαιρνε πολύ χρόνο για να φτάσει στην Μπρατισλάβα και υπάρχει ανάγκη για άμεση επέμβαση. Οι επόμενες ώρες θα κρίνουν πολλά», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

 

Το σοκαριστικό βίντεο της απόπειρας δολοφονίας

Η στιγμή που φυγαδεύουν τον Σλοβάκο πρωθυπουργό

Ποιος είναι ο Γιουράι Τσιντούλα

Ο 71χρονος Γιουράι Τσιντούλα είναι Σλοβάκος συγγραφέας και ένας εκ των ιδρυτών της λογοτεχνικής λέσχης DÚHA.

Μέχρι το 2016 ήταν πρόεδρος της λέσχης και έγραψε τρεις ποιητικές συλλογές. Από το 2015 είναι μέλος της Εταιρείας Σλοβάκων συγγραφέων. Σύμφωνα με πληροφορίες, το 2016 εργαζόταν ως οδηγός σε εμπορικό κέντρο στο Λέβιτσε, τον τόπο καταγωγής του. Ο Τσιντούλα -αριστερών πεποιθήσεων- φέρεται να κατείχε νόμιμα το όπλο, το οποίο έστρεψε κατά του Σλοβάκου πρωθυπουργού.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ