Σεμπάστιαν Κουρτς: Ανακοίνωσε την απόσυρσή του από την πολιτική

Σεμπάστιαν Κουρτς: Ανακοίνωσε την απόσυρσή του από την πολιτική

Την απόφαση του να αποσυρθεί από την πολιτική σκηνή της Αυστρίας ανακοίνωσε την Πέμπτη ο Σεμπάστιαν Κουρτς, λίγες εβδομάδες μετά την παραίτησή του από την Καγκελαρία.

Την είδηση είχαν προαναγγείλει τα εγχώρια ΜΜΕ, ενώ σχολιάζεται πως η κίνησή του «αποτελεί μεγάλη έκπληξη», αφήνοντας, παράλληλα «και ένα μεγάλο κενό εξουσίας» στο αυστριακό συντηρητικό κόμμα.

«Η γέννηση του γιου του» το περασμένο σαββατοκύριακο «του έδωσε το έναυσμα», έγραφε νωρίτερα στην ηλεκτρονική της σελίδα η Kronen Zeitung επικαλούμενη τον στενό κύκλο του Κουρτς.

«Σήμερα ανοίγεται ένα νέο κεφάλαιο της ζωής μου», δήλωσε, άλλωστε, ο ίδιος στους δημοσιογράφους στη Βιέννη, προσθέτοντας ότι θέλει να αφιερώσει χρόνο στην οικογένειά του.

Ο Κουρτς αποχώρησε από την καγκελαρία τον Οκτώβριο έπειτα από την έναρξη της έρευνας εναντίον του για διαφθορά, αλλά παρέμεινε στην ηγεσία του κόμματος και επικεφαλής της κοινοβουλευτικής του ομάδας.

Αντικαταστάθηκε στην καγκελαρία από τον πρώην υπουργό Εξωτερικών και στενό του συνεργάτη Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ.

Στα μέσα του Νοεμβρίου, το αυστριακό κοινοβούλιο ήρε την βουλευτική του ασυλία, με τον ίδιο να αρνείται τις κατηγορίες.

Το σκάνδαλο ξέσπασε τον Οκτώβριο, όταν πραγματοποιήθηκαν έρευνες στην καγκελαρία, το υπουργείο Οικονομικών και άλλα κυβερνητικά γραφεία κατόπιν υποψιών για υπεξαίρεση δημοσίων πόρων ανάμεσα στο 2016 και το 2018.

Στόχος ήταν η χρηματοδότηση της δημοσίευσης δημοσκοπήσεων και εγκωμιαστική κάλυψη του Σεμπάστιαν Κουρτς στα μέσα ενημέρωσης του ομίλου Österreich.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS