Σαγκάη: «Ίσως πρόκειται για έξαρση της Όμικρον 2» - Τι είπε ο Τζανάκης για το σκληρό lockdown στην πόλη της Κίνας

Σαγκάη: «Ίσως πρόκειται για έξαρση της Όμικρον 2» - Τι είπε ο Τζανάκης για το σκληρό lockdown στην πόλη της Κίνας

Την κατάσταση στη Σαγκάη, με το σκληρό lockdown που έχει επιβληθεί στην ασιατική μεγαλούπολη, σχολίασε σήμερα, Μεγάλη Δευτέρα, ο καθηγητής Πνευμονολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης, Νίκος Τζανάκης.

«Πρόκειται για μια έξαρση της Όμικρον 2 και όχι για κάτι καινούργιο», εκτίμησε ο Νίκος Τζανάκης για την πόλη της Κίνας και όπως είπε αναμένει ότι αυτή η διαπίστωση θα επιβεβαιωθεί από τον ΠΟΥ προκειμένου ο κόσμος να μη φοβάται ότι έχει εμφανιστεί κάποιος νέος ιός ή μια πιο επικίνδυνη μετάλλαξη του κοροναϊού.

Για τις σκηνές τρόμου που βιώνουν οι κάτοικοι της κινεζικής μεγαλούπολης, o κ. Τζανάκης είπε ότι «η Κίνα είναι υπέρ του δόγματος μηδενικής ανοχής κρουσμάτων», τακτική που έχει ακολουθηθεί και σε άλλες πόλεις στο παρελθόν.

«Δεν έχουν τα μέσα»

«Έχουν φοβηθεί πάρα πολύ διότι δεν έχουν τα μέσα που υπάρχουν σε άλλες χώρες και να ανταπεξέλθουν αν υποστούν μια μεγάλη έξαρση με πάρα πολλούς θανάτους και νοσηλείες», ανέφερε στην ΕΡΤ.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Πνευμονολογίας, οι Κινέζοι προχωρούν σε αυτά τα ακραία μέτρα δημόσιας υγείας, τα οποία είναι ανεφάρμοστα σε ευρωπαϊκές κοινωνίες.

«Αυτή είναι η εικόνα μιας χώρας και μίας κοινωνίας που έχει μάθει να λύνει τα προβλήματά της με αυτούς τους τρόπους», πρόσθεσε ο κ. Τζανάκης.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ