Σανγκάη: Για ποιους λόγους παραμένουν 25 εκατ. κάτοικοι «φυλακισμένοι» στα σπίτια τους

Σανγκάη: Για ποιους λόγους παραμένουν 25 εκατ. κάτοικοι «φυλακισμένοι» στα σπίτια τους

H Κίνα, μετά την έξαρση κατά την πρώτη περίοδο της πανδημίας, είχε σχεδόν μηδενικό αριθμό κρουσμάτων.


Προβληματισμένη είναι η παγκόσμια κοινότητα από τις σκληρές εικόνες που έρχονται από τη Σανγκάη, η οποία βρίσκεται σε σκληρό lockdown από τις αρχές Μαρτίου.

H Κίνα μετά την έξαρση κατά την πρώτη περίοδο της πανδημίας, είχε σχεδόν μηδενικό αριθμό κρουσμάτων έως τις αρχές Μαρτίου 2022.

Τότε, όμως, άρχισε να επικρατεί σε όλο τον πλανήτη η υπερμεταδοτική παραλλαγή Όμικρον και η ακόμη πιο γρήγορη σε διασπορά υποπαραλλαγή της Όμικρον 2.

Η εξάπλωση ήταν πλέον αδύνατον να συγκρατηθεί, εξαιτίας, όπως όλα δείχνουν, της χαμηλής αποδοτικότητας των κινεζικών εμβολίων, της μειωμένης εμβολιαστικής κάλυψης στους άνω των 65 ετών και της απουσίας φυσικής ανοσίας στον πληθυσμό.

Τι συμβαίνει με τις νέες μεταλλάξεις

Σύμφωνα με τον Καθηγητή Χρήστο Χατζηχριστοδούλου, «δεν έχουμε κάποιο στοιχείο ότι συμβαίνει κάτι περίεργο εκεί, δηλαδή κάποια μετάλλαξη που μας ανησυχεί. Μάλλον είναι θέμα κακής αντίδρασης των κινεζικών αρχών όλο αυτό που συμβαίνει. Από εκεί και πέρα, υπάρχουν όντως προβλήματα στην Κίνα, όμως, άλλου τύπου», αναφέρει ο ίδιος.

Κανείς, ωστόσο, δεν μπορεί να αποκλείσει, όπως προσθέτει, πως δεν θα εμφανιστεί στο άμεσο ή στο απώτερο μέλλον ένα νέο στέλεχος πιο μεταδοτικό και πιο παθογόνο, όπως ανέφερε πρόσφατα και ο γερμανός υπουργός Υγείας.

«Κανένας δεν μπορεί να αποκλείσει προς τα πού θα πάει η κατάσταση. Λογικά η εξελικτική μορφή του ιού, πάει προς το «πιο μεταδοτικός και λιγότερο παθογόνος». Αλλά μπορεί να υπάρξει και ένας ιός που θα είναι “πιο μεταδοτικός και περισσότερο παθογόνος”. Κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει και την άλλη πλευρά», επισήμανε.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως δεν μπορούμε καν να είμαστε σίγουροι ότι αυτό θα συμβεί τον Σεπτέμβριο.

«Μπορεί να υπάρξει νέα μετάλλαξη και πιο νωρίς, δεν το ξέρουμε», είπε χαρακτηριστικά.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ