Ρωσία: Αυτός είναι ο ένοπλος που έσπειρε τον τρόμο σε Πανεπιστήμιο - Σκοτώθηκε από τους αστυνομικούς

Ρωσία: Αυτός είναι ο ένοπλος που έσπειρε τον τρόμο σε Πανεπιστήμιο - Σκοτώθηκε από τους αστυνομικούς

Ένας άγνωστος άνοιξε σήμερα πυρ μέσα σε ένα πανεπιστήμιο της πόλης Περμ στην Ρωσία και σύμφωνα με το πρακτορείο Interfax, το οποίο επικαλείται μια πηγή, υπάρχουν οχτώ νεκροί και περισσότεροι από 10 τραυματίες.

«Τη Δευτέρα, άτομο αγνώστου ταυτότητας μπήκε στο κτίριο του πανεπιστημίου και άνοιξε πυρ. Μερικοί φοιτητές κλείστηκαν στα αμφιθέατρα των πανεπιστημίων για να κρυφτούν από τον δράστη. Μερικοί φοιτητές πήδηξαν από τα παράθυρα. Δυνάμεις επιβολής του νόμου κατευθύνονται στον χώρο», σημείωσε πηγή.

Σύμφωνα με την Ρωσική Ανακριτική Επιτροπή, η οποία χειρίζεται τις έρευνες για μεγάλα εγκλήματα, ο ένοπλος ήταν φοιτητής του συγκεκριμένου πανεπιστημίου.

Όπως αναφέρουν τοπικά Μέσα και αναδημοσίευσε ο Independent ο δράστης φέρεται να είναι ο 18χρονος Timur Bekmansurov ο οποίος μάλιστα φαίνεται πως άφησε και σημείωμα πριν την επίθεσή του, την οποία όπως φαίνεται και από τις εικόνες και τα βίντεο που έχουν δει το φως της δημοσιότητας πραγματοποίησε πάνοπλος.

«Αποφάσισα για την ημερομηνία, τις 20 Σεπτεμβρίου. Ενώ προσπαθώ να μελετήσω τα περάσματα μεταξύ των κτιρίων, το όφελος από αυτό είναι η εφαρμογή τους με ένα λεπτομερές σχέδιο της πανεπιστημιακής επικράτειας» γράφει ο φερόμενος ως δράστης της επίθεσης.

«Μισώ τον εαυτό μου, αλλά θέλω να βλάψω όλους όσους μπαίνουν στο δρόμο μου. Το κουδούνισμα έγινε ακόμα πιο δυνατό, σαν μια μέγγενη να σφίγγει το κεφάλι μου. Η αίσθηση ότι όλα γύρω είναι απλά ένα όνειρο δεν φεύγει. Δεν βλέπω λόγο να γράψω κάτι άλλο. Στο τέλος, μπορώ να πω ότι δεν είμαι ο πρώτος και πολύ μακριά από τον τελευταίο. Δεν θα σωθείτε από την απαγόρευση των όπλων, θα σκοτωθείτε από αυτοκίνητα, βόμβες, μαχαίρια, όλα όσα έρχονται στο χέρι. Άνθρωποι σαν εμένα θα καταστρέψουν τα πάντα γύρω σας», φέρεται να γράφει στο σημείωμά του σύμφωνα με τοπικά μέσα.

Αμέσως μετά την επίθεση φαίνεται να κλείστηκε σε κάποιο από τα δωμάτια του πανεπιστημίου. Ορισμένα μέσα ενημέρωσης, όπως το themoscowtimes.com επικαλούνται πηγές που λένε ότι ο ένοπλος σκοτώθηκε από αστυνομικούς που ανταποκρίθηκαν στους πυροβολισμούς.

Η Ρωσία έχει αυστηρούς περιορισμούς σχετικά με την οπλοκατοχή από πολίτες, αλλά κάποιες κατηγορίες όπλων διατίθενται προς πώληση, όπως όπλα για κυνήγι, για νόμιμη άμυνα ή για αθλήματα, αν οι επίδοξοι κάτοχοί τους περάσουν τις απαραίτητες εξετάσεις.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS