Qatar Gate - Politico: Νέα δεδομένα μετά την απελευθέρωση της Καϊλή - Καθυστερεί η δίκη

Qatar Gate - Politico: Νέα δεδομένα μετά την απελευθέρωση της Καϊλή - Καθυστερεί η δίκη

Οι αρχές σύντομα δεν θα έχουν πλέον κανέναν κατηγορούμενο στη φυλακή, κάτι που εγείρει ερωτήματα για το σημείο που βρίσκεται η έρευνα


Σε εκτενές άρθρο του το Politico αναφέρεται στην αποφυλάκιση της Εύας Καϊλή κάνοντας λόγο για νέο κεφάλαιο στην υπόθεση Qatar Gate καθώς μπαίνει σε νέα φάση η πολύμηνη προσπάθεια των βελγικών αρχών για τη διαλεύκανση του ποιος μπορεί να ήταν υπό τον έλεγχο ξένων κυβερνήσεων ενώ εργαζόταν στο Ευρωκοινοβούλιο.
Το άρθρο επικαλείται τις δηλώσεις του Κριστιάν Ντε Βαλκενέερ, καθηγητή ποινικού δικαίου στο Καθολικό Πανεπιστήμιο του Λουβέν στο Βέλγιο, και τονίζει ότι μετά και την αποφυλάκιση της Εύας Καϊλή φαίνεται πως η διαδικασία δεν οδηγείται σύντομα προς μια δίκη.

«Δεν προϋποθέτει ότι η έρευνα έχει ολοκληρωθεί», διευκρίνισε ο Ντε Βαλκενέερ και πρόσθεσε ότι στο Βέλγιο, η απελευθέρωση υπό ηλεκτρονική επιτήρηση θεωρείται «παράταση του εντάλματος σύλληψης, αλλά με τη μόνη διαφορά ότι το ένταλμα δεν εκτελείται σε φυλακή». Ωστόσο, οι αρχές σύντομα δεν θα έχουν πλέον κανέναν κατηγορούμενο στη φυλακή, κάτι που εγείρει ερωτήματα για το σημείο που βρίσκεται η έρευνα.

To Politico σημειώνει επίσης πως για μήνες, το «δίχτυ» των εισαγγελέων διευρυνόταν καθώς η αστυνομία συνέλαβε δύο ακόμη βουλευτές της ΕΕ, τον Βέλγο Μαρκ Ταραμπέλα και τον Ιταλό Αντρέα Κοζολίνο, καθώς και μια λογίστρια στην Ιταλία, τη Μόνικα Μπελίνι. Όμως οι εξελίξεις έχουν επιβραδυνθεί τις τελευταίες εβδομάδες, χωρίς άλλες συλλήψεις και σταδιακή απελευθέρωση υπόπτων από τις φυλακές σε κατ' οίκον περιορισμό. Ο Κοζολίνο και η Μπελίνι βρίσκονται αμφότεροι στην Ιταλία, όπου τοπικοί δικαστές ζήτησαν από το Βέλγιο περισσότερες πληροφορίες πριν λάβουν απόφαση σχετικά με αίτημα έκδοσης αναφέρει επίσης το σχετικό δημοσίευμα που κάνει εκτενείς αναφορές και στις συνθήκες κράτησης της Ευας Καϊλή.

Μέσα σε όλα αυτά, η κράτηση της Καϊλή έχει γίνει αντικείμενο έντονης συζήτησης σχετικά με τις συνθήκες κράτησης στο βελγικό σύστημα φυλακών τις οποίες επεσήμανε και η Ντέμπορα Μπεργκαμίνι, μέλος του ιταλικού κοινοβουλίου η οποία έγινε η πρώτη πολιτικός που επισκέφτηκε την Καϊλή στη φυλακή.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ