Qatar gate: Γιατί αποφυλακίζεται με βραχιολάκι ο Φραντσέσκο Τζόρτζι, ενώ η Καϊλή παραμένει προφυλακισμένη

Qatar gate: Γιατί αποφυλακίζεται με βραχιολάκι ο Φραντσέσκο Τζόρτζι, ενώ η Καϊλή παραμένει προφυλακισμένη

Ο Φραντσέσκο Τζόρτζι αναμένεται να αφεθεί σήμερα προσωρινά ελεύθερος με βραχιολάκι, όπως αποφάσισαν χθες οι Αρχές του Βελγίου.

Σύμφωνα με απόφαση της εισαγγελίας, ο σύντροφος της Εύας Καϊλή αποφυλακίζεται σήμερα με ηλεκτρονικό βραχιολάκι.

Η απόφαση της εισαγγελίας του Βελγίου για τον Τζόρτζι

Σχετικά με απόφαση του Τμήματος του Συμβουλίου για την υπόθεση της διαφθοράς, της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και της εγκληματικής οργάνωσης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: «Στο πλαίσιο μιας ευρείας κλίμακας έρευνας της Ομοσπονδιακής Εισαγγελίας της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας για φερόμενη εγκληματική οργάνωση, διαφθορά και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, ο F. G. εμφανίστηκε σήμερα ενώπιον του τμήματος Συμβουλίου του Πρωτοδικείου των Βρυξελλών.

Το συμβούλιο επιβεβαίωσε σήμερα την προληπτική κράτηση του F. G., αλλά υπό τους όρους του ηλεκτρονικού βραχιολιού.

Εάν συμμορφωθεί με την απόφαση αυτή, θα εμφανιστεί ενώπιον του τμήματος κατηγορίας του Εφετείου των Βρυξελλών. Η ομοσπονδιακή εισαγγελία δεν θα ασκήσει έφεση κατά της απόφασης αυτής.

Προς το συμφέρον της έρευνας, δεν θα δοθούν περαιτέρω πληροφορίες αυτή τη στιγμή. Ο Τύπος θα ενημερώνεται για τυχόν νέες εξελίξεις με δελτίο τύπου».

Γιατί αποφυλακίζεται ο Τζόρτζι

Νομικοί κύκλοι χαρακτήριζαν «αναμενόμενη» την απόφαση για τον Τζόρτζι, με βάση το βελγικό δικαιικό σύστημα, δεδομένου ότι έχει δηλώσει ενοχή για συγκεκριμένα αδικήματα.

«Όποιος δηλώνει ένοχος, αποφυλακίζεται», ανέφεραν οι ίδιες πηγές, επικαλούμενες το παράδειγμα του Αντόνιο Παντσέρι, ο οποίος ήρθε σε συμφωνία με τις Αρχές του Βελγίου.
Παράλληλα, η Εύα Καϊλή αρνείται τις κατηγορίες που την βαρύνουν. Μάλιστα, ένας από τους λόγους που άλλαξε τον προηγούμενο δικηγόρο της ήταν αυτός, καθώς της ζητούσε να δηλώσει ενοχή, να συνεργαστεί με τις αρχές, για να αποφυλακιστεί.

Παντσέρι και Τζόρτζι βρέθηκαν στο ίδιο κελί

Ο Τζόρτζι ολοκλήρωσε την κατάθεσή του χθες το μεσημέρι, μετά από περίπου μία ώρα.

Μάλιστα, ιδιαίτερα συζητήθηκε η αποκάλυψη πως Τζόρτζι και Παντσέρι ήταν στο ίδιο κελί κατά την κράτησή τους, όταν ξέσπασε το σκάνδαλο του Qatar gate.

Υπενθυμίζεται, όμως, ότι ένα από τα επιχειρήματα που χρησιμοποιούν οι βελγικές Αρχές για τη μη αποφυλάκιση της Καϊλή είναι ότι δεν θέλουν να υπάρχουν επαφές μεταξύ ατόμων που έχουν πληροφορίες για το σκάνδαλο διαφθοράς Qatar gate, επειδή μπορούν ακόμη και να αλλάξουν το story.

«Η Καϊλή έλαβε 250.000 ευρώ από το Κατάρ για να εκλεγεί ευρωβουλευτής»

Πάντως, ο Αντόνιο Παντσέρι, στο πλαίσιο της συνεργασίας του με τις βελγικές Αρχές για το Qatar gate, υποστήριξε ότι η Εύα Καϊλή έλαβε 250.000 ευρώ από το Κατάρ για την προεκλογική της εκστρατεία ως ευρωβουλευτού, το 2019.

Ο συνήγορος της Εύας Καϊλή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, αποκάλυψε στο Open τον ισχυρισμό του Αντόνιο Παντσέρι, λέγοντας: «Αν λοιπόν πήρε αυτά τα χρήματα, είναι χρήματα τα οποία αφορούν παράβαση σε βαθμό πλημμελήματος, σύμφωνα με ειδική διάταξη, δεν είναι δηλαδή δωροδοκία, δηλαδή πολύ μικρό αδίκημα».

Επιβεβαίωσε τη γνησιότητα του εντάλματος που δημοσίευσε το Politico, που εμφανίζει την Εύα Καϊλή ως πρόσωπο με κεντρικό ρόλο στην υπόθεση Qatar gate, λέγοντας ωστόσο, ότι συντάχθηκε με προχειρότητα.

«Τη στιγμή που εκδίδεται αυτό το ένταλμα συλλήψεως, κατηγορία συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση η κ. Καϊλή δεν είχε. Βλέπετε πόσο πρόχειρα συντάχθηκε το ένταλμα συλλήψεως. Η κατηγορία για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση έγινε πριν μία εβδομάδα, που κατέθεσε ένας από τους μεγαλύτερους ψεύτες, που ακούει στο όνομα Αντόνιο Παντσέρι», είπε χθες ο κ. Δημητρακόπουλος.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ