Εκτός φυλακών σε λίγες ώρες η Εύα Καϊλή: Τι περιοριστικούς όρους θα έχει -Τα σενάρια για την επόμενη μέρα

Εκτός φυλακών σε λίγες ώρες η Εύα Καϊλή: Τι περιοριστικούς όρους θα έχει -Τα σενάρια για την επόμενη μέρα

Την έξοδο των φυλακών του Βελγίου θα διαβεί σήμερα, στις 11:00 το πρωί (ώρα Βρυξελλών) η Εύα Καϊλή

Ο συνήγορός της Μιχάλης Δημητρακόπουλος δήλωσε χθες ότι το «βραχιολάκι» που αναζητούσαν βρέθηκε και αυτό σηματοδοτεί την αποφυλάκισή της από τις φυλακές του Χάρεν (12:00 το μεσημέρι ώρα Ελλάδας), μετά από τη σχετική απόφαση των δικαστικών αρχών.

Οι όροι της αποφυλάκισης της Έυας Καϊλή

Ταυτόχρονα με την αποφυλάκισή της θα τεθεί σε ισχύ μια σειρά περιοριστικών όρων. Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Mega, την ώρα που η Εύα Καϊλή επιστρέψει στο σπίτι της στις Βρυξέλλες -υπενθυμίζεται ότι δεν μπορεί να γυρίσει στην Ελλάδα, και ενεργοποιηθεί το «βραχιολάκι» θα πρέπει να δώσει στις Αρχές το κινητό που θα χρησιμοποιεί και να είναι προσβάσιμη σε αυτό ανά πάσα ώρα. Επίσης, δεν πρέπει να πειράξει το μηχάνημα του hardware και, τέλος, πρέπει να σεβαστεί τις οδηγίες οι οποίες όμως μένει να προσδιοριστούν.

Η Εύα Καϊλή θα μπορεί να μετακινείται βάσει νόμου για να πάει δικαστήριο, για επείγοντα ιατρικά θέματα και ανωτέρα βία μετά από άδεια του εισαγγελέα.Το εάν θα μπορεί να δει όποιον θέλει σπίτι της, να έχει κινητό ή ίντερνετ εξαρτάται από την απόφαση των βελγικών δικαστικών αρχών που φαίνεται ότι δεν έχει κοινοποιηθεί ακόμη.

Επιπλέον, έχει απαγόρευση εξόδου στο εξωτερικό και της έχουν κρατήσει το διαβατήριο. Αυτό που είναι γνωστό μέχρι στιγμής είναι ότι δεν μπορεί να έρθει σε επαφή με όσους εμπλέκονται στο σκάνδαλο.

Αποφυλάκιση δεν σημαίνει αθώωση

Σύμφωνα με νομικούς κύκλους στις Βρυξέλλες, στην πράξη δεν έχει αλλάξει τίποτα. Kατ’οίκον περιορισμός σημαίνει συνέχιση της κράτησης αντί για το κελί στο σπίτι.

Η έρευνα συνεχίζεται από τις Αρχές και επισημαίνουν ότι δεν κρίθηκε καμία αθωότητα. Όπως αναφέρουν, αυτή θα κριθεί όταν έρθει η ώρα στην κύρια δίκη.

Η πλευρά Καϊλή επιμένει ότι δεν υπήρξαν δακτυλικά αποτυπώματα στα χρήματα που βρέθηκαν στο σπίτι, άλλοι όμως λένε ότι αυτό δεν σημαίνει τίποτα και ότι πρέπει να αποδείξει ότι δεν ήξερε ή δεν είχε δει τα χρήματα.

Η πρώτη δήλωση της Καϊλή

Προχθές, η Εύα Καϊλή είχε εκφράσει την ανυπομονησία της να βρεθεί το ηλεκτρονικό βραχιολάκι. «Περιμένω με ανυπομονησία να βρεθεί το ηλεκτρονικό βραχιόλι για να βγω από τη φυλακή. Την πρώτη μέρα θέλω απλώς να είμαι στο σπίτι με την κόρη μου. Όλη την ημέρα μαζί της. Από τον Ιανουάριο μέχρι τώρα τη βλέπω μόνο δύο φορές τον μήνα. Θα παραμείνω στις Βρυξέλλες και θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για την αθωότητά μου», δήλωσε η Εύα Καϊλή.

Για το θέμα που είχε προκύψει με το βραχιολάκι μίλησε χθες και ο συνήγορός της, Μιχάλης Δημητρακόπουλος. «Η Εύα Καϊλή περιμένει πώς και πώς να έρθει η ώρα που θα ανοίξει η πόρτα της φυλακής και θα μπορέσει να πάει στο σπίτι και να αγκαλιάσει το παιδί της», είπε ο κ. Δημητρακόπουλος. Δεν ήταν όμως σε θέση να πει αν έχει βρεθεί ή πότε θα βρεθεί το ηλεκτρονικό βραχιολάκι, το οποίο μπορεί να βρεθεί μέσα σε μία με επτά μέρες. «Είναι ιερές οι ημέρες του Πάσχα για εμάς τους Έλληνες. Παρακάλεσα να κάνουν προσπάθεια να είναι με την οικογένειά της τις ημέρες του Πάσχα», ανέφερε ο κ. Δημητρακόπουλος.

Πάντως, η κυρία Καϊλή ακόμα και μετά την αποφυλάκισή της θα συνεχίσει να παρουσιάζεται στο δικαστήριο μέχρι τη δίκη, όπως θα συμβαίνει και με τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους στο Qatargate, διότι ουσιαστικά οι έρευνες περνούν πλέον στη δεύτερη φάση.

«Δεν βρέθηκαν δακτυλικά αποτυπώματα της Εύας Καϊλή σε δεσμίδες χρημάτων»

Ο κ. Δημητρακόπουλος, μετά τη συνάντηση που είχε με την Εύα Καϊλή στις φυλακές του Χάρεν, είπε αρχικά ότι «αυτό που την κρατάει ψυχολογικά ισχυρή είναι ότι έχει συνείδηση ότι είναι αθώα και ότι θα δώσει τη μάχη να αποδείξει αυτή την αθωότητά της».

Ο κ. Δημητρακόπουλος ανέφερε ότι σήμερα ήταν η πρώτη φορά μετά από 4 μήνες που είδε την κ. Καϊλή σε μια «φυσιολογική ψυχική κατάσταση». «Μου θύμισε την παλιά Εύα Καϊλή», είπε, τονίζοντας ότι «πέρασε πολύ δύσκολα» και υπενθυμίζοντας τη δεκαεξάωρη απομόνωσή της στο αστυνομικό τμήμα.

«Η Εύα Καϊλή άντεξε και αυτό που την κρατάει ψυχολογικά ισχυρή είναι ότι έχει συνείδηση ότι είναι αθώα», ανέφερε ο κ. Δημητρακόπουλος, επισημαίνοντας ότι υπάρχουν πολλά στοιχεία μέσα στη δικογραφία που θεμελιώνουν χωρίς καμία αμφιβολία ότι η κ. Καϊλή θα αθωωθεί. Σημείωσε, επίσης, ότι «σεβόμαστε τη μυστικότητα της προανάκρισης και γι' αυτό δεν διαρρέουμε στοιχεία της δικογραφίας».

Συνεχίζοντας, ο κ. Δημητρακόπουλος ανέφερε ότι από τα χρήματα και τα ευρήματα στην κατοικία της κ. Καϊλή και του συντρόφου της, αποδεικνύεται ότι δεν είχαν σχέση με την Εύα Καϊλή και δεν βρέθηκε κανένα δακτυλικό αποτύπωμά της σε καμία αυτοσχέδια δεσμίδα με χρήματα. «Υπάρχουν κι άλλα πολλά αποδεικτικά στοιχεία που θα αναδείξουμε στην ανάκριση», πρόσθεσε. Ανέφερε, επίσης, ότι η κ. Καϊλή είναι αποφασισμένη να βοηθήσει στην ανάκριση «σε ό,τι γνωρίζει και για όποιους γνωρίζει. Όλα θα τα καταθέσει».

«Δεν έχει πάρει ούτε ένα ευρώ εκμεταλλευόμενη την πολιτική της ιδιότητα»

«Ένα είναι βέβαιο ότι δεν έχει πάρει ούτε ένα ευρώ αξιοποιώντας και εκμεταλλευόμενη την πολιτική της ιδιότητα», τόνισε επίσης ο κ. Δημητρακόπουλος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Εύα Καϊλή ονειρεύεται την ημέρα που θα ακούσει ότι είναι αθώα. Τότε μόνο θα μπορέσει να επιστρέψει στην Ελλάδα και να δει στα μάτια τους ανθρώπους που τόσα χρόνια την εμπιστεύτηκαν και την τίμησαν με την ψήφο τους. Αν δεν αθωωθεί δεν θα επιστρέψει στην Ελλάδα. «Όμως, τα στοιχεία που υπάρχουν με τα καινούρια που θα έχουμε τεκμηριώνουν την αθωότητά της», ανέφερε.

Η κ. Καϊλή και ο σύντροφός της Φραντσέσκο Τζόρτζι που αποφυλακίστηκε τέλη Φεβρουαρίου και βρίσκεται σε κατ' οίκον περιορισμό με ηλεκτρονική παρακολούθηση, θα μένουν σε χωριστές κατοικίες και «αυτό είναι κάτι το οποίο ήθελε και η κ. Καϊλή», είπε ο δικηγόρος της.

Από τη στιγμή που είπε στο παιδί της η Εύα Καϊλή ότι θα επιστρέψει από «αυτό το ταξίδι», το παιδί όποτε ακούει αεροπλάνο τρέχει να βάλει τα ρούχα του ελπίζοντας ότι θα δει τη μητέρα του, σημείωσε τέλος ο κ. Δημητρακόπουλος, ο οποίος κατέληξε λέγοντας ότι «στόχος είναι να αποδειχθεί η αθωότητα της κ. Καϊλή» και πως τα όσα έχει πει ο φερόμενος ως εγκέφαλος της υπόθεσης, Αντόνιο Παντσέρι για εκείνη, είναι «χυδαία επιχειρήματα» για να σώσει την οικογένειά του και θα αποδειχθεί ότι δεν λέει αλήθεια.

Εύα Καϊλή: Σε αυτό στο σπίτι στις Βρυξέλλες θα μείνει μετά την αποφυλάκισή της

H Εύα Καϊλή μετά την αποφυλάκισή της θα διαμείνει στο διαμέρισμά της στη Rue Wiertz Wiertzstraat των Βρυξελλών.

Το διαμέρισμα στο οποίο θα επιστρέψει βρίσκεται στον πρώτο όροφο του κτιρίου που βλέπετε στις φωτογραφίες που φέρνει στη δημοσιότητα το iefimerida. Είναι το σπίτι που έμενε με τον σύντροφό της Φραντσέσκο Τζόρτζι και την κόρη τους πριν ξεσπάσει το Qatargate.

Σημειώνεται όμως ότι πλέον το ζευγάρι θα μείνει σε διαφορετικούς χώρους καθώς το σκάνδαλο έχει διαταράξει τη σχέση τους. Πριν συλληφθούν και οι δύο για εμπλοκή στην υπόθεση, σχεδίαζαν σύμφωνα με πληροφορίες να αγοράσουν και δεύτερο διαμέρισμα στο ίδιο κτίριο, αλλά είναι αδιευκρίνιστο αν η αγορά αυτή ολοκληρώθηκε.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ