Πόλεμος στην Ουκρανία: Τα τρία αιτήματα του Μακρόν και η απάντηση του Πούτιν

Πόλεμος στην Ουκρανία: Τα τρία αιτήματα του Μακρόν και η απάντηση του Πούτιν

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν ήρθε επανειλημμένως σε επικοινωνία με τον Ουκρανό ομόλογό του Βολοντίμιρ Ζελένσκι σχετικά με τη ρωσική επίθεση στην Ουκρανία.

Κατόπιν αιτήματος του δεύτερου και δεδομένης της ανθρωπιστικής κατάστασης στην Ουκρανία, ο Μακρόν επικοινώνησε και με τον Πούτιν και στη συνέχεια ενημέρωσε τον Ζελένσκι.

Το Ελιζέ αναφέρει ότι ο Μακρόν χαιρέτισε εκ νέου το αίσθημα ευθύνης του Ουκρανού πρόεδρου σε ό,τι αφορά την προοπτική των διαπραγματεύσεων που έχουν ξεκινήσει, τη στιγμή μάλιστα που η ρωσική επίθεση βρίσκεται ήδη σε πλήρη εξέλιξη.

Τι συζήτησαν Μακρόν – Πούτιν
Σύμφωνα με το Ελιζέ, κατά τη συνομιλία του με τον Ρώσο ομόλογό του, ο Μακρόν επανέλαβε το αίτημα της διεθνούς κοινότητας να σταματήσει η ρωσική επίθεση εναντίον της Ουκρανίας και υπογράμμισε εκ νέου την ανάγκη για άμεση κατάπαυση του πυρός.

Δεδομένου ότι σήμερα ξεκίνησαν οι διαβουλεύσεις μεταξύ των αντιπροσωπειών της Ρωσίας και της Ουκρανίας, ο Μακρόν ζήτησε να γίνουν σεβαστές από τη ρωσική πλευρά, ζητώντας:

– Nα πάψουν όλες οι επιθέσεις εναντίον αμάχων και κατοικημένων περιοχών

– Τη διαφύλαξη όλων των αστικών υποδομών

– Τη διαφύλαξη της ασφάλειας των οδικών αξόνων , κυρίως νότια του Κιέβου.

Επιπλέον, σύμφωνα με το Ελιζέ, ο Πούτιν από την πλευρά του επιβεβαίωσε την προθυμία του να συνεργαστεί σε ό,τι αφορά τα παραπάνω.
Ο Μακρόν ζήτησε επίσης να γίνει σεβαστό το διεθνές δίκαιο σε ό,τι αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα, την προστασία των άμαχων πληθυσμών και την παροχή βοήθειας, σύμφωνα με το γαλλικό ψήφισμα στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Τέλος, το Ελιζέ αναφέρει ότι ο Μακρόν πρότεινε στον Ρώσο πρόεδρο να παραμείνουν σε επικοινωνία κατά τις επόμενες ημέρες, προκειμένου να αποφευχθεί μια περαιτέρω κλιμάκωση. Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, ο Πούτιν ήταν σύμφωνος με αυτό.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ