Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Ποντόλιακ αποκλείει μια συμφωνία με τη Ρωσία που θα περιλαμβάνει παραχώρηση εδαφών

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Ποντόλιακ αποκλείει μια συμφωνία με τη Ρωσία που θα περιλαμβάνει παραχώρηση εδαφών

Η Ουκρανία απέκλεισε σήμερα το ενδεχόμενο να συμφωνήσει μια εκεχειρία με τη Ρωσία και τόνισε ότι το Κίεβο δεν θα δεχτεί καμία συμφωνία με τη Μόσχα που θα περιλαμβάνει την παραχώρηση εδαφών.

Ο σύμβουλος του προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, Μιχαΐλο Ποντολιάκ, παραδεχόμενος ότι η στάση του Κιέβου γίνεται πιο αδιάλλακτη, είπε ότι οι παραχωρήσεις θα γύριζαν μπούμερανγκ στην Ουκρανία επειδή η Ρωσία θα την έπληττε σκληρότερα έπειτα από οποιαδήποτε διακοπή στις εχθροπραξίες.

«Ο πόλεμος δεν θα σταματήσει (αν γίνουν παραχωρήσεις). Απλώς θα γίνει μια παύση για λίγο καιρό» είπε σε συνέντευξη που έδωσε στο πρακτορείο Reuters, από το φρουρούμενο προεδρικό γραφείο, όπου ορισμένα παράθυρα και διάδρομοι προστατεύονται με σακιά με άμμο. «Έπειτα από λίγο, με ανανεωμένη σφοδρότητα, οι Ρώσοι θα συγκεντρώσουν όπλα, ανθρώπινο δυναμικό, θα δουν τα λάθη τους, θα εκσυγχρονιστούν κάπως, θα απολύσουν πολλούς στρατηγούς… Και θα ξαναρχίσουν μια νέα επίθεση, πιο αιματηρή και σε ευρεία κλίμακα», υποστήριξε.

Ο Ποντολιάκ απέρριψε, χαρακτηρίζοντάς τις «πολύ παράξενες» τις εκκλήσεις που έγιναν από τη Δύση για μια κατεπείγουσα κατάπαυση του πυρός, με τις ρωσικές δυνάμεις να παραμένουν στα εδάφη που έχουν καταλάβει, στη νότια και ανατολική Ουκρανία. «Οι (ρωσικές) δυνάμεις πρέπει να αποχωρήσουν από τη χώρα και μετά θα είναι δυνατή η συνέχιση της ειρηνευτικής διαδικασίας», είπε. Και οι δύο πλευρές λένε ότι οι ειρηνευτικές συνομιλίες έχουν βαλτώσει και επιρρίπτουν την ευθύνη η μία στην άλλη.

Ο Ποντολιάκ υποστήριξε ότι μια εκεχειρία θα ήταν προς το συμφέρον του Κρεμλίνου. «Θέλουν να δείξουν κάποιου είδους στρατιωτική επιτυχία. Ασφαλώς δεν θα υπάρξουν στρατιωτικές επιτυχίες, με δεδομένη τη βοήθεια (που λαμβάνει η Ουκρανία) από τους δυτικούς εταίρους. Θα ήταν καλό αν οι ελίτ στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ έφταναν μέχρι το τέλος: η Ρωσία δεν μπορεί να αφεθεί στη μέση, επειδή (οι Ρώσοι) θα αναπτύξουν μια ρεβανσιστική αντίληψη και θα γίνουν ακόμη σκληρότεροι. Πρέπει να ηττηθούν, να υποστούν μια οδυνηρή ήττα, όσο πιο οδυνηρή γίνεται», κατέληξε.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS