Πόλεμος στην Ουκρανία: Μεγάλη φωτιά στο λιμάνι του Μπερντιάνσκ - Οι Ουκρανοί κατέστρεψαν το ρωσικό αρματαγωγό «Ορσκ»

Πόλεμος στην Ουκρανία: Μεγάλη φωτιά στο λιμάνι του Μπερντιάνσκ - Οι Ουκρανοί κατέστρεψαν το ρωσικό αρματαγωγό «Ορσκ»

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε το πρωί της Πέμπτης στο λιμάνι του Μπερντιάνσκ στην Ουκρανία, όπως μπορεί κανείς να δει σε φωτογραφίες και βίντεο που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου.

Το λιμάνι του Μπερντιάνσκ βρίσκεται περίπου 75 χλμ βορειοδυτικά της Μαριούπολης, στην περιφέρεια της Ζαπορίζια. Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν τα ουκρανικά ΜΜΕ, επικαλούμενα ανακοινώσεις του Πολεμικού Ναυτικού της χώρας και αξιωματούχους του Κιέβου, ένα ρωσικό αρματαγωγό πλοίο και μία αποθήκη πυρομαχικών καταστράφηκαν στο κατεχόμενο λιμάνι, ενώ φωτιά φαινεται να έχει ξεσπάσει σε δύο ακόμη πλοία.

Το πρακτορείο Nexta TV μετέδωσε αρχικά ότι ενδέχεται να χτυπήθηκαν ρωσικά πλοία, διευκρινίζοντας ότι πρόκειται για ανεπιβεβαίωτη πληροφορία.

Αργότερα, το Ουκρανικό Πολεμικό Ναυτικό ανακοίνωσε ότι ένα ρωσικό πλοίο του στόλου της Μαύρης Θάλασσας, το «Ορσκ» καταστράφηκε. Υπάρχουν επίσης πληροφορίες ότι δύο ακόμη ρωσικά πλοία έχουν πιάσει φωτιά και ότι καταστράφηκε μία αποθήκη με πυρομαχικά.

Σύμφωνα με τον Guardian, ο υψηλόβαθμος σύμβουλος του ουκρανικού υπουργείου Εσωτερικών, Αντόν Γερασένκο, ανέβασε στο Telegram μια φωτογραφία που έδειχνε πυκνούς καπνούς πάνω από λιμάνι, με τη λεζάντα «Μια αποθήκη με πυρομαχικά και πυραύλους στο κατεχόμενο από τους Ρώσους Μπερντιάνσκ».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS