Πόλεμος στην Ουκρανία: Διάγγελμα θα απευθύνει σήμερα το βράδυ ο Μακρόν

Πόλεμος στην Ουκρανία: Διάγγελμα θα απευθύνει σήμερα το βράδυ ο Μακρόν

Διάγγελμα σχετικά με πόλεμο στην Ουκρανία θα απευθύνει το βράδυ ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν.

To διάγγελμα είναι προγραμματισμένο για τις 8:00 μ.μ. τοπική ώρα, 9:00μ.μ. ώρα Ελλάδας.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας είχε τη Δευτέρα συνομιλία για περίπου μιάμιση ώρα με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Όπως ανέφεραν γαλλικές διπλωματικές πηγές, η τηλεφωνική επικοινωνία έγινε μετά από αίτημα του προέδρου της Ουκρανίας Βολοντιμίρ Ζελένσκι με τον οποίο ο Γάλλος πρόεδρος έχει μιλήσει σήμερα πολλές φορές.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της προεδρίας της Γαλλικής Δημοκρατίας, ο Εμάνουελ Μακρόν επανέλαβε το επιτακτικό αίτημα της διεθνούς κοινότητας να σταματήσει η ρωσική επίθεση κατά της Ουκρανίας και επανέλαβε την ανάγκη να υπάρξει άμεση παύση πυρός.

Για το διάστημα που διαρκούν οι συζητήσεις ανάμεσα στις αντιπροσωπείες της Ρωσίας και της Ουκρανίας, ο Γάλλος πρόεδρος ζήτησε να εφαρμοστούν τα εξής:

Άμεση διακοπή όλων των επιθέσεων κατά πολιτών, προστασία των αστικών υποδομών και εξασφάλιση των οδικών αξόνων πρωτίστως δε εκείνων που βρίσκονται νοτίως του Κιέβου.

Σύμφωνα με τη γαλλική ανακοίνωση, ο πρόεδρος Πούτιν δήλωσε διατεθειμένος να σεβαστεί αυτούς τους τρεις όρους. Ο πρόεδρος της Γαλλίας ζήτησε επίσης τον σεβασμό του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου, την προστασία του αστικού πληθυσμού, την ανεμπόδιστη παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στην Ουκρανία.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας πρότεινε στον Ρώσο πρόεδρο να μείνουν σε επαφή τις επόμενες μέρες, έτσι ώστε να αποφευχθεί οποιαδήποτε επιδείνωση της κατάστασης.

Σύμφωνα με την γαλλική ανακοίνωση, ο Πούτιν φαίνεται πως συμφώνησε και σε αυτό.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ