Πόλεμος στην Ουκρανία: 18.000 όπλα έχουν μοιραστεί σε εφέδρους στην περιοχή του Κιέβου - «Σύντομα θα λάβουμε πρόσθετη υποστήριξη»

Πόλεμος στην Ουκρανία: 18.000 όπλα έχουν μοιραστεί σε εφέδρους στην περιοχή του Κιέβου - «Σύντομα θα λάβουμε πρόσθετη υποστήριξη»

Περίπου 18.000 όπλα με πυρομαχικά έχουν διανεμηθεί σε εφέδρους μόνο στην περιοχή του Κιέβου από τότε που ξεκίνησε η ρωσική εισβολή νωρίς την Πέμπτη, όπως ανέφεραν σε κοινή δήλωσή τους, ο υπουργός Άμυνας Oleksiy Reznikov και ο Valeriy Zaluzhniy, επικεφαλής του επιτελείου των ενόπλων δυνάμεων.

Παράλληλα δήλωσαν ακόμη ότι έρχονται κι άλλα όπλα. «Σύντομα θα λάβουμε πρόσθετη υποστήριξη με σύγχρονα όπλα και άλλους πόρους από τους εταίρους μας», ανέφεραν χαρακτηριστικά.

Χθες, ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντομίρ Ζελένσκι διέταξε γενική στρατιωτική κινητοποίηση.

Ο Ζελένσκι δήλωσε ότι «προκειμένου να διασφαλιστεί η άμυνα του κράτους, η διατήρηση της ετοιμότητας μάχης και κινητοποίησης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας και άλλων στρατιωτικών σχηματισμών», διατάχθηκε ευρεία κινητοποίηση, μεταξύ άλλων στην πρωτεύουσα Κίεβο και σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Ουκρανίας.

Αυτό περιελάμβανε την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα όλων των ανδρών πολιτών από 18 έως 60 ετών, σύμφωνα με την κρατική υπηρεσία συνοριοφυλακής.

Δόθηκε επίσης εντολή για επιστράτευση

Υπό ρωσικό κλοιό το Κίεβο
Να σημειωθεί ότι από τα ξημερώματα βρίσκεται σε εξέλιξη η επίθεση στο Κίεβο, με σφυροκόπημα των ρωσικών δυνάμεων κατά συγκεκριμένων στόχων. Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν διεθνή μέσα τα ρωσικά τανκς βρίσκονται στα προάστια του Κιέβου. Το ουκρανικό υπουργείο Αμυνας ζήτησε από τους πολίτες να αμυνθούν με μολότοφ.

Ο Βολοντομίρ Ζελένσκι όπως αναφέρουν συνεργάτες του βρίσκεται στο Κίεβο.

Την ίδια ώρα, ο ο Μιχάιλο Ποντόλιακ, σύμβουλος της ουκρανικής προεδρίας δήλωσε στο Reuters ότι η Ουκρανία επιθυμεί την ειρήνη και είναι έτοιμη για συνομιλίες με τη Ρωσία, συμπεριλαμβανομένης της υιοθέτησης ενός ουδέτερου καθεστώτος σε ό,τι αφορά το ΝΑΤΟ.

«Εάν οι συνομιλίες είναι δυνατές, θα πρέπει να πραγματοποιηθούν. Εάν στη Μόσχα πουν ότι θέλουν συνομιλίες, και για το ουδέτερο καθεστώς, δεν το φοβόμαστε αυτό», δήλωσε μέσω γραπτού μηνύματος. «Μπορούμε να μιλήσουμε και γι’ αυτό. Η ετοιμότητά μας για διάλογο εντάσσεται στη συνεχή μιας επιδίωξη για ειρήνη», ανέφερε χαρακτηριστικά.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ