Αυτό το αριστούργημα του Μποτιτσέλι αναμένεται να πιάσει 80 εκατ. δολάρια σε δημοπρασία

Αυτό το αριστούργημα του Μποτιτσέλι αναμένεται να πιάσει 80 εκατ. δολάρια σε δημοπρασία

Πάνω από 80 εκατ. δολάρια αναμένεται να πιάσει ένα έργο του Ιταλού ζωγράφου της Αναγέννησης, Σάντρο Μποτιτσέλι σε δημοπρασία του οίκου Sotheby’s σήμερα στη Νέα Υόρκη!«Ο Νεαρός Άνδρας που κρατά ένα μενταγιόν» θεωρείται ένα από τα καλύτερα πορτρέτα που βγήκαν από τον χρωστήρα του Μποτιτσέλι και πιστεύεται ότι φιλοτεχνήθηκε κάπου ανάμεσα στο 1470 μΧ. και το 1480 μ.Χ. την πιο γόνιμη περίοδο του Αλεσάντρο ντι Μαριάνο Φιλιπέπι, όπως ήταν το πραγματικό όνομα του μεγάλου καλλιτέχνη.

Εκείνη την περίοδο ο Μποτιτσέλι ταξίδεψε στη Ρώμη, κατόπιν πρόσκλησης του Πάπα, για να διακοσμήσει την Καπέλα Σιξτίνα. Ζωγράφισε επίσης τη Γέννηση της Αφροδίτης και την Αλληγορία της Άνοιξης, δύο από τα διασημότερα έργα του.

 

Botticelli 2

O Mποτιτσέλι πιστεύεται ότι φιλοτέχνησε τον πίνακα στα τέλη της δεκαετίας του 1470 μ.χ. και τις αρχές της επόμενης

Στον πίνακα διαστάσεων 58 επί 39 εκατ. απεικονίζεται ένας νεαρός άνδρας με μακριά μαλλιά, που κρατά στα χέρια του την εικόνα ενός γενειοφόρου αγίου με το δεξί χέρι υψωμένο – το πρωτότυπο του οποίου πιστεύεται ότι ζωγράφισε ο ζωγράφος Μπαρτολομέο Μπουλγκαρίνι από τη Σιένα.

Botticelli 3

Botticelli 4

«Αυτός ο πίνακας συμβολίζει την Αναγέννηση στη Φλωρεντία», είπε ο αντιπρόεδρος του οίκου Sotheby’s Κρίστοφερ Απόστλ κάνοντας λόγο για ένα «αριστούργημα». Από το 1982, που τον είχε αγοράσει ο τελευταίος ιδιοκτήτης του έναντι 810.000 στερλινών το έργο αυτό του Μποτιτσέλι έχει εκτεθεί στο Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης της Νέας Υόρκης, την Εθνική Πινακοθήκη του Λονδίνου και αλλού. Eκπρόσωποι του Sotheby’s λένε ότι σε περίπτωση που πιάσει την εκτιμώμενη τιμή θα καθιερωθεί ως ένα από τα σημαντικότερα πορτρέτα, που έχουν πουληθεί ποτέ σε δημοπρασία. Το προηγούμενο ρεκόρ για έργο του Μποτιτσέλι είχε πιάσει το 2013 ένας πίνακας που απεικόνιζε την Παναγία με τον Χριστό και τον Άγιο Ιωάννη τον Βαπτιστή σε παιδική ηλικία και ο οποίος πουλήθηκε έναντι 10,4 εκατ. δολαρίων.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ