Πέθανε ο ηθοποιός Μπιλ Κομπς -Είχε παίξει στο «Sopranos» και στο «Μια νύχτα στο μουσείο»
Φωτογραφία: Youtube

Πέθανε ο ηθοποιός Μπιλ Κομπς -Είχε παίξει στο «Sopranos» και στο «Μια νύχτα στο μουσείο»

Πέθανε ο Μπιλ Κομπς, βραβευμένος ηθοποιός, ο οποίος πρωταγωνίστησε στις ταινίες «ο σωματοφύλακας» και στο «μια νύχτα στο μουσείο», σε ηλικία 90 ετών.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει το «USA today», η μάνατζερ του Κομπς, Σούζαν Ζάκαρι, επιβεβαίωσε ότι ηθοποιός πέθανε προχθές, την Τρίτη.

«Ήταν ένας από τους πρώτους πελάτες μου σε κάθε ενσάρκωση αυτού του σκέλους της επαγγελματικής μου καριέρας και είναι τιμή μου και υπερηφάνεια μου να είμαι η τελευταία εκπρόσωπός του», ανέφερε η Ζάκαρι σε δήλωσή της. «Ήταν πιστός και αγαπητός… ένας εμπνευσμένος ηθοποιός, σκηνοθέτης και άνθρωπος. Θα λείψει πολύ σε όλους όσους τον γνώριζαν».

Η ανακοίνωση της οικογένειας του ηθοποιού

Σε δήλωση που εξέδωσε την Τετάρτη, η οικογένειά του ανέφερε: «Με θλίψη μοιραζόμαστε τον θάνατο του Μπιλ Κομπς. Την Τρίτη, 25 Ιουνίου, ο Μπιλ έφυγε ειρηνικά από τη ζωή στο σπίτι του στην Καλιφόρνια. Αγαπημένος σύντροφος, μεγάλος αδελφός, θείος, γονέας, νονός και φίλος, ο Μπιλ γιόρτασε πρόσφατα και με χαρά τα 90α γενέθλιά του περιτριγυρισμένος από αγαπημένα πρόσωπα.

Ως οικογένεια παρηγορούμαστε γνωρίζοντας ότι ο Μπιλ έχει βρει την ειρήνη και την αιώνια ανάπαυση με τον Ουράνιο Πατέρα του. Ζητάμε τις προσευχές και την ενθάρρυνσή σας κατά τη διάρκεια αυτής της δύσκολης περιόδου».

Το πλούσιο βιογραφικό του Μπιλ Κομπς

Κατά τη διάρκεια της σχεδόν 50χρονης καριέρας του, ο Κομπς συγκέντρωσε 200 κινηματογραφικές και τηλεοπτικές συμμετοχές, σύμφωνα με το IMDB. Στην ταινία «The Bodyguard», που ήταν το κινηματογραφικό ντεμπούτο της Γουίτνεϊ Χιούστον και με τον Κέβιν Κόστνερ στον ρόλο του φρουρού της, ο Κομπς υποδύθηκε τον μάνατζέρ της, Bill Devaney.

Έπαιξε επίσης τον νυχτοφύλακα Reginald, ο οποίος δούλευε μαζί με τον Cecil του Dick Van Dyke και τον Gus του Mickey Rooney και έγινε ένας από τους κακούς της ταινίας στο «Night at the Museum» του 2006. Επανέλαβε για λίγο το ρόλο του στο σίκουελ του 2014 «Night at the Museum: Secret of the Tomb».

Άλλες συμμετοχές του στη Disney περιλαμβάνουν το «Air Bud» του 1997 (ως προπονητής μπάσκετ Arthur Chaney) και το «Oz the Great and Powerful» του 2013.

Ήταν ο ρόλος του ως Mr. Hendrickson στην καναδική σειρά «Dino Dana» του Amazon Prime Video που χάρισε στον Κομπς ένα Daytime Emmy το 2020. Άλλοι τηλεοπτικοί του ρόλοι περιλάμβαναν τον ρόλο του αιδεσιμότατου James, Sr. σε ένα επεισόδιο του «The Sopranos» το 2000, καθώς και εμφανίσεις στο «ER» το 1996 και στο «The West Wing» το 2002.

Γεννημένος στο Κλίβελαντ του Οχάιο το 1934, ο Κομπς κατείχε διάφορες θέσεις στην Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ, στην ΙΒΜ και ως πωλητής αυτοκινήτων πριν βρει το δρόμο του στην υποκριτική στα 36 του χρόνια. Ξεκίνησε την καριέρα του στο τοπικό θέατρο, μπαίνοντας στον πρώτο του ρόλο στην παραγωγή «Ride a Black Horse» της Negro Ensemble Company.

Τελικά, έκανε το τηλεοπτικό του ντεμπούτο στην εκπαιδευτική σειρά «Vegetable Soup», προτού βγει στην κινηματογραφική οθόνη στην ταινία του 1974 «The Taking of Pelham One Two Three».

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ