Έρευνα Kapa Research: «Όχι» σε πρόωρες εκλογές, ανάκαμψη της ΝΔ - Τι λένε οι πολίτες για πιθανή συμπόρευση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ

Έρευνα Kapa Research: «Όχι» σε πρόωρες εκλογές, ανάκαμψη της ΝΔ - Τι λένε οι πολίτες για πιθανή συμπόρευση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ

Σύμφωνα με την έρευνα, που δημοσιεύτηκε στην Απογευματινή της Κυριακής, το 66% λέει να δοθεί περισσότερος χρόνος στην κυβέρνηση, ενώ το 29% ζητά πρόωρες εκλογές.

Οι πολίτες καλούν την κυβέρνηση να θέσει στο επίκεντρο το ζήτημα του κόστους ζωής αλλά και στον τομέα της υγείας.

Στο ερώτημα αν η χώρα κινείται σε σωστή ή λάθος κατεύθυνση, το 38% απαντά μάλλον προς τη σωστή και προς τη σωστή, και το 60% προς τη λάθος ή μάλλον προς τη λάθος κατεύθυνση.

Kapa Research: Μπροστά η ΝΔ στην πρόθεση ψήφου -Καταλληλότερος πρωθυπουργός ο Μητσοτάκης

Για το ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι πρώτος με 46%, 37% λέει ο «Κανένας», ενώ ο Στέφανος Κασσελάκης αγγίζει το 9% και ο Νίκος Ανδρουλάκης το 7%.

Στον δείκτη της δημοτικότητας, ο πρωθυπουργός βρίσκεται στην πρώτη θέση συγκεντρώνοντας το μεγαλύτερο ποσοστό θετικής γνώμης, ενώ στη δεύτερη θέση είναι ο Δημήτρης Κουτσούμπας. Ο Στέφανος Κασσελάκης βρίσκεται στην έβδομη θέση πίσω από την Αφροδίτη Λατινοπούλου.

Στην πρόθεση ψήφου σε περίπτωση εκλογών, η ΝΔ συγκεντρώνει 30,3% και ο ΣΥΡΙΖΑ στο13,5%). Ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 12,2%, η Ελληνική Λύση με 8,5%, το ΚΚΕ με 7,9%, η ΝΙΚΗ με 3,4%, η Πλεύση Ελευθερίας με 3,2% και η Φωνή Λογικής με 3.

Αναφορικά με τη σύγκλιση ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ στις επόμενες εθνικές εκλογές το 53% φαίνεται να διαφωνεί, ενώ υπέρ τάσσεται το 39%. Παράλληλα, το 74% δεν βλέπει πιθανή τη συνεργασία των δύο κομμάτων.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ