Το μέγεθος της καταστροφής από τις φωτιές: Στάχτη έγιναν 2.000 στρέμματα σε Σταμάτα και Πάρνηθα - Κάηκαν δέντρα, σπίτια και αυτοκίνητα
Φωτογραφία αρχείου

Το μέγεθος της καταστροφής από τις φωτιές: Στάχτη έγιναν 2.000 στρέμματα σε Σταμάτα και Πάρνηθα - Κάηκαν δέντρα, σπίτια και αυτοκίνητα

Η απώλεια μία ανθρώπινης ζωής από την μεγάλη πυρκαγιά στη Σταμάτα ήταν το μεγαλύτερο πλήγμα, ωστόσο η μανία της φωτιάς προκάλεσε πολλές υλικές ζημιές.

Η φωτιά που ξέσπασε στη Σταμάτα το μεσημέρι της Κυριακής και στην Πάρνηθα άφησε πίσω της καμένα δέντρα, σπίτια κι αυτοκίνητα, ενώ πάνω από 2.000 στρέμματα έγιναν στάχτη.

Όσον αφορά τις υλικές ζημιές, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε στην εισαγωγική του τοποθέτηση κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, ότι στη Σταμάτα κάηκαν λιγότερα από 1.000 στρέμματα γης. Ανάλογη ήταν και η έκταση της ζημιάς από τη φωτιά που ξέσπασε στην Πάρνηθα το Σάββατο το μεσημέρι.

Υπενθυμίζεται ότι για τη συγκεκριμένη φωτιά υπήρξε και καταγγελία για εμπρησμό, με τον αντιδήμαρχο Διονύσου, Γιώργο Κομνηνάκη, να αναφέρει ότι κάτοικος της περιοχής ισχυρίστηκε ότι είδε έναν άνδρα, που ήταν ντυμένος πυροσβέστης να πετάει γκαζάκια.

Πάντως, στην περιοχή παραμένουν δυνάμεις της Πυροσβεστικής, ενώ συνεχίζουν να πραγματοποιούν ρίψεις νερού τα εναέρια μέσα, για να μην υπάρξουν αναζωπυρώσεις, αλλά και να πέσουν οι υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν στο σημείο που ξέσπασε η φωτιά.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ