Παγκόσμιο ψηφιακό black out: «Ήταν μια μεγάλη νύχτα», λέει ο Τζορτζ Κουρτς επικεφαλής της CrowdStrike

Παγκόσμιο ψηφιακό black out: «Ήταν μια μεγάλη νύχτα», λέει ο Τζορτζ Κουρτς επικεφαλής της CrowdStrike

Επί δέκα χρόνια, ο επικεφαλής της Crowdstrike, Τζορτζ Κουρτς, πάσχιζε να φέρει την εταιρεία του στην κορυφή του χώρου της κυβερνοασφάλειας.

Πολλοί θεωρούν πως πράγματι τα κατάφερε, καθώς όπως διαβάζουμε στην ιστοσελίδα της CrowdStrike, είναι η εταιρεία που εμπιστεύονταν - μέχρι χθες - οι 558 επιχειρήσεις από όσες βρίσκονται στη λίστα του Fortune-1000.

Σήμερα, ο Κουρτς έχει να διαχειριστεί την «επόμενη ημέρα» του ψηφιακού black out που επηρέασε ολόκληρο τον κόσμο και για το οποίο ευθυνόταν ένα λάθος της εταιρείας του.

Έχασε τη φωνή του, εξηγώντας τι συνέβη

«Ένας εμφανώς ταπεινός Κουρτς είπε 'λυπούμαστε βαθιά για τον αντίκτυπο που έχουμε προκαλέσει στους πελάτες, στους ταξιδιώτες, σε οποιονδήποτε επηρεάζεται από αυτό'.

Κάποια στιγμή, έχασε τη φωνή του ενώ προσπαθούσε να εξηγήσει γιατί απλώς ένας ιός είχε τόσο διαδεδομένη επίδραση. Αφού κάποιος του έδωσε λίγο νερό και ήπιε μια γουλιά, είπε: 'Ήταν μια μεγάλη νύχτα'», μεταδίδει η The Wall Street Journal.

Ο Κουρτς, 59 ετών, έχει μεγάλη εμπειρία στον κλάδο, έχοντας εργαστεί επί χρόνια για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο. Ο ιστότοπος της Crowdstrike τον αναφέρει ως «ένα διεθνώς αναγνωρισμένο ειδικό σε θέματα ασφάλειας, συγγραφέα, επιχειρηματία και ομιλητή».

Ο 59χρονος επιχειρηματίας στον τομέα της τεχνολογίας, που κατάγεται από το Parsippany του Νιου Τζέρσι, δεν μεγάλωσε πλούσιος και σπούδασε λογιστική στο Πανεπιστήμιο Seton Hall.

Η περιουσία του ωστόσο αυτή τη στιγμή εκτιμάται στα 3,1 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το Forbes - άγνωστο προς το παρόν το πού έχει φτάσει μετά τα γεγονότα της Παρασκευής.

Μετά το κολέγιο, ο Κουρτς ξεκίνησε την καριέρα του στην Price Waterhouse –τώρα PwC– και ήταν ένας από τους πρώτους που προσλήφθηκαν στην ομάδα ασφαλείας της.

Από τη McAfee στην CrowdStrike

Το 1999, συνέγραψε το Hacking Exposur, ένα βιβλίο για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο για διαχειριστές δικτύων, μαζί με τους Stuart McClure και Joel Scambray.

Το βιβλίο πούλησε περισσότερα από 600.000 αντίτυπα και μεταφράστηκε σε περισσότερες από 30 γλώσσες. Αργότερα εκείνο το έτος, τον Οκτώβριο, ο Κουρτς ίδρυσε τη Foundstone, μια παγκόσμια εταιρεία προϊόντων ασφαλείας και λογισμικού προστασίας από ιούς, η οποία περιγράφεται ως «μια από τις κορυφαίες πρακτικές αντιμετώπισης περιστατικών στον κλάδο».

Διετέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας και εξαγοράστηκε από την McAfee τον Οκτώβριο του 2004 για 90 εκατομμύρια δολάρια.

Στην McAfee, μια εταιρεία κυβερνοασφάλειας αξίας 2,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, διετέλεσε μεταξύ άλλων Παγκόσμιος Διευθυντής Τεχνολογίας.

Από την εταιρεία αποχώρησε δηλώνοντας απογοητευμένος με την αργή της ανταπόκριση και μαζί με τον Ντμίτρι Αλπέροβιτς, ο Κουρτς συνίδρυσε την CrowdStrike στο Irvine της Καλιφόρνια και ξεκίνησε επίσημα την εταιρεία τον Φεβρουάριο του 2012 αφού εξασφάλισε χρηματοδότηση 25 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ο Αλπέροβιτς αποχώρησε έκτοτε από την εταιρεία - η οποία έγινε δημόσια το 2019. Το αρχικό της σύνθημα ήταν «Σταματάμε τις παραβιάσεις».

Η μετοχή της CrowdStrike έκλεισε με -11% και απώλειες δισεκατομμυρίων

Σύμφωνα με το Forbes, ο Kurtz κατέχει περίπου το 5% των μετοχών της εταιρείας, η οποία κατέγραψε έσοδα 2,24 δισεκατομμυρίων δολαρίων το έτος έως τον Ιανουάριο του 2023.

Η CrowdStrike έχασε το τεράστιο ποσό των εννέα δισεκατομμυρίων δολαρίων τη νύχτα της Πέμπτης καθώς άρχισαν να εμφανίζονται οι αναφορές για μπλακ άουτ, μειώνοντας την αξία της από 83,5 δισεκατομμύρια δολάρια σε 74,2 δισεκατομμύρια δολάρια το απόγευμα της Παρασκευής.

Με περισσότερους από 8.000 υπαλλήλους, η CrowdStrike εισήχθη στο χρηματιστήριο το 2019 και προστέθηκε στον δείκτη S&P 500 μόλις τον περασμένο μήνα. Οι μετοχές της εταιρείας υποχώρησαν 11% την Παρασκευή μετά το μπλακ άουτ.

Η επιτυχία της εταιρείας της έδωσε επίσης ένα εξέχον αποτύπωμα στα μεγαλύτερα δίκτυα του κόσμου, γεγονός που γύρισε μπούμερανγκ λόγω μετά το μπλακ άουτ της Πέμπτης.

Ο Κουρτς, ο οποίος παραμένει διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, είναι γνωστός στη Wall Street και στους κύκλους της κυβερνοασφάλειας, ότι διατηρεί ένα ιδιαίτερα «ανοιχτό» δημόσιο προφίλ και μεταξύ άλλων είναι καταξιωμένος οδηγός σπορ αυτοκινήτων.

Ο συνιδρυτής της CrowdStrike Alperovitch, ο οποίος εγκατέλειψε την εταιρεία το 2020 για να ιδρύσει μια δεξαμενή σκέψης με το όνομα Silverado Policy Accelerator, έχει μεγάλη επιρροή στους κύκλους της τεχνολογικής πολιτικής.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ