Ουκρανία: Θα χάσουμε τον πόλεμο αν το Κογκρέσο αναβάλλει τη βοήθεια των ΗΠΑ, λέει ο προσωπάρχης του Ζελένσκι

Ουκρανία: Θα χάσουμε τον πόλεμο αν το Κογκρέσο αναβάλλει τη βοήθεια των ΗΠΑ, λέει ο προσωπάρχης του Ζελένσκι

Ο προσωπάρχης του προέδρου της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε σήμερα ότι η αναβολή της αμερικανικής βοήθειας προς το Κίεβο που θα συζητηθεί στο Κογκρέσο θα δημιουργήσει έναν «μεγάλο κίνδυνο» για τη χώρα να χάσει τον πόλεμο με τη Ρωσία.

Οι δηλώσεις του Άντριι Γερμάκ ήταν από τις πιο ευθείς που έχουν γίνει μέχρι σήμερα από υψηλόβαθμο αξιωματούχο του Κιέβου, καθώς επικρατεί αβεβαιότητα σχετικά με το μέλλον των ζωτικής σημασίας πακέτων βοήθειας των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς ο πόλεμος της Ουκρανίας με τη Ρωσία μαίνεται χωρίς ορατό τέλος.

«Εάν η βοήθεια η οποία τώρα συζητείται στο Κογκρέσο απλώς αναβληθεί, υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να βρεθούμε στις ίδιες θέσεις που έχουμε τώρα» είπε απευθυνόμενος στο ακροατήριο στα αγγλικά.

«Και φυσικά, καθιστά αδύνατη αυτή την πολύ μεγάλη πιθανότητα να συνεχιστεί η απελευθέρωση και δημιουργεί το μεγάλο ρίσκο να χάσουμε αυτόν τον πόλεμο».

Στενεύουν τα περιθώρια για αποφάσεις στις ΗΠΑ

Αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου δήλωσαν χθες ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν πολλά περιθώρια χρόνου για την έγκριση χρηματοδότησης για να βοηθήσουν την Ουκρανία να συνεχίσει τον πόλεμό της κατά της Ρωσίας.

Η κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν ζήτησε από το Κογκρέσο τον Οκτώβριο σχεδόν 106 δισεκατομμύρια δολάρια για τη χρηματοδότηση φιλόδοξων σχεδίων για την Ουκρανία, το Ισραήλ και την ασφάλεια των αμερικανικών συνόρων, αλλά οι Ρεπουμπλικανοί που ελέγχουν τη Βουλή των Αντιπροσώπων με ισχνή πλειοψηφία απέρριψαν το πακέτο. Αμερικανοί αξιωματούχοι ελπίζουν ότι μπορούν ακόμη να εγκρίνουν ένα σημαντικό πακέτο.

Ο Γερμάκ ξεχώρισε ως πρόβλημα την απειλή ότι δεν θα υπάρχει πλέον άμεση δημοσιονομική στήριξη.

«Φυσικά, χωρίς αυτή την άμεση δημοσιονομική στήριξη θα είναι δύσκολο να παραμείνουμε στις ίδιες θέσεις και για τους ανθρώπους να επιβιώσουν πραγματικά σε περίπτωση που ο πόλεμος συνεχιστεί», είπε.

«Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι εξαιρετικά κρίσιμο να ψηφιστεί και να ψηφιστεί το συντομότερο δυνατό αυτή η στήριξη».

Ο Γερμάκ έκανε τις επισημάνσεις αυτές κατά τη δεύτερη επίσκεψή του στην Ουάσιγκτον μέσα σε λίγες εβδομάδες, ενώ είπε ότι σκόπευε να πιέσει τους νομοθέτες και τους αξιωματούχους της κυβέρνησης των ΗΠΑ στην προσπάθειά του να πείσει το Κογκρέσο να εγκρίνει το πακέτο βοήθειας στη χώρα του.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ