Ουκρανία: Βίντεο με τη στιγμή που drone φέρεται να χτυπά το ρωσικό πολεμικό πλοίο στη Μαύρη Θάλασσα

Ουκρανία: Βίντεο με τη στιγμή που drone φέρεται να χτυπά το ρωσικό πολεμικό πλοίο στη Μαύρη Θάλασσα

Βίντεο με τη στιγμή που ουκρανικό drone φέρεται να προκαλεί ζημιές στο ρωσικό πολεμικό πλοίο Ivan Hurs στη Μαύρη Θάλασσα έδωσε στη δημοσιότητα η ουκρανική πλευρά.

Η Ουκρανία υποστηρίζει ότι το ρωσικό πολεμικό πλοίο υπέστη ζημιές από τη χθεσινή επίθεση των μη επανδρωμένων ταχύπλοων.

Το ρωσικό πλοίο προστάτευε τους αγωγούς αερίου TurkStream και BlueStream, που μεταφέρουν αέριο από τη Ρωσία στην Τουρκία

Tο ρωσικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε χθες ότι η επίθεση αποκρούστηκε και όλα τα μη επανδρωμένα ταχύπλοα καταστράφηκαν. Η Ρωσία ισχυρίστηκε ότι «το πλοίο συνεχίζει να εκτελεί τις λειτουργίες του» χωρίς όμως να αναφέρει την κατάστασή του, σχολίασε το Κίεβο.

Ο αγωγός TurkStream μεταφέρει αέριο από τη χερσόνησο Ταμάν της Ρωσίας μέσω της Μαύρης Θάλασσας σε ένα σημείο δυτικά του Βοσπόρου. Ο Blue Stream, ωστόσο, διασχίζει την ανατολική Μαύρη Θάλασσα από βορρά προς νότο, φθάνοντας στη στεριά περισσότερα από 700 χλμ. ανατολικά του Βοσπόρου.

Το Ivan Hurs είναι ένα μεσαίου μεγέθους αναγνωριστικό πλοίο που καθελκύστηκε το 2013.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου

«Σήμερα στις 05:30 π.μ., οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις έκαναν ανεπιτυχή προσπάθεια να επιτεθούν στο πλοίο Ivan Khurs του στόλου της Μαύρης Θάλασσας με τρία μη επανδρωμένα ταχύπλοα. [Το Ivan Khurs] εκτελεί καθήκοντα για να διασφαλίσει την ασφάλεια της λειτουργίας των αγωγών φυσικού αερίου Turkish Stream και Blue Stream στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της Δημοκρατίας της Τουρκίας.

Όλα τα εχθρικά σκάφη καταστράφηκαν από πυρά από τον τυπικό οπλισμό ενός ρωσικού πλοίου 140 χλμ βορειοανατολικά του Βοσπόρου. Το πλοίο Ivan Khurs του στόλου της Μαύρης Θάλασσας συνεχίζει να εκπληρώνει τα καθήκοντά του.

Το Ivan Khurs είναι ένα αναγνωριστικό πλοίο»

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ