Ουκρανία: Νέα επίθεση με drones στο Κίεβο - Τουλάχιστον ένας νεκρός

Ουκρανία: Νέα επίθεση με drones στο Κίεβο - Τουλάχιστον ένας νεκρός

Νέα επίθεση με drones εξαπέλυσε η Ρωσία κατά του Κιέβου, με τον δήμαρχο Βιτάλι Κλίτσκο να αναφέρει πως ένας άνθρωπος σκοτώθηκε.

«Στη συνοικία Σολομιάνσκι του Κιέβου, εξαιτίας πτώσης συντριμμιών drones κοντά σε πρατήριο καυσίμων, γυναίκα 35 ετών χρειάστηκε να διακομιστεί σε νοσοκομείο και άνδρας 41 ετών είναι νεκρός», ανέφερε ο Κλίτσκο μέσω Telegram.

Νωρίτερα είπε ότι η αντιαεροπορική άμυνα του Κιέβου κατέρριψε πάνω από 20 drones καμικάζι που κατευθύνονταν στην πόλη και ότι νέο κύματα πλησίαζαν από «πολλές κατευθύνσεις ταυτόχρονα».

Άλλοι αξιωματούχοι έκαναν λόγο για συνολικά τρεις τραυματίες. Ο δήμαρχος χαρακτήρισε «μαζική» τη νέα ρωσική επιδρομή και κάλεσε τους κατοίκους της πόλης να παραμείνουν στα καταφύγια.

Επίσης είπε πως εκδηλώθηκε φωτιά στις εγκαταστάσεις εταιρείας στη συνοικία Χολοσίβσκι, που έκανε αρχικά λόγο για «εκρήξεις» λίγο μετά τις 02:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας).

Η πρωτεύουσα της Ουκρανίας έχει υποστεί πολλές ρωσικές αεροπορικές επιδρομές τον τρέχοντα μήνα. Ο επικεφαλής της περιφερειακής στρατιωτικής και πολιτικής διοίκησης του Κιέβου Σερχίι Πόπκο καταμετρούσε την Παρασκευή «13 επιδρομές» των ρωσικών ένοπλων δυνάμεων από την αρχή του Μαΐου, με άλλα λόγια αυτή είναι η 14η, κατά τους αριθμούς του.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS