Οξύνεται η ένταση στην Υπερδνειστερία - Ποιοι κατηγορούν την Ουκρανία για επίθεση με drones

Οξύνεται η ένταση στην Υπερδνειστερία - Ποιοι κατηγορούν την Ουκρανία για επίθεση με drones

Μονάδες του στρατού της Ρωσίας προσπαθούν να προχωρήσουν κι άλλο στο Ντονμπάς, για να περικυκλώσουν ουκρανικές δυνάμεις εκεί, σύμφωνα με όσα ανέφερε το γενικό επιτελείο της Ουκρανίας.

Από τη μεριά της η Ρωσία κατηγόρησε την Ουκρανία για επίθεση με drones στην Υπερδνειστερία, με το θερμόμετρο να ανεβαίνει επικίνδυνα και να εκφράζονται φόβοι για μια πιο γενικευμένη σύρραξη.

Συγκεκριμένα, ο ουκρανικός στρατός αναφέρει πως μονάδες ρωσικών τεθωρακισμένων, πεζικού και αλεξιπτωτιστών έπληξαν στόχους στη γραμμή του μετώπου μεταξύ της Ιζιούμ και της Μπάρβενκοφ.

Για να υποστηρίξουν την προέλασή τους, «οι εισβολείς μετακίνησαν συστοιχίες βαρέων ολμοβόλων 240 χιλιοστών Τιουλπάν και εκτοξευτήρες πολλαπλών ρουκετών Σμιρτς από την περιοχή Μπιέλγκοροντ σε αυτή της Ιζιούμ», πάντα κατά το ουκρανικό γενικό επιτελείο.

Ρωσικές μονάδες επιτίθενται επίσης στις πόλεις Λίμαν, Σεβεροντονέτσκ, Ποπάσνα, Αβντιίβκα και Κουράχοβα, συνεχίζοντας την έφοδό τους προς τη Λίμαν, τη Σίβερσκ και τη Σλοβιάνσκ, ανέφερε ακόμη η ενημέρωση του επιτελείου, κατά το οποίο δεν είναι σαφές εάν σημείωσαν εδαφικά κέρδη.

Αναφορές για επίθεση με drones στην Υπερδνειστερία

Η κυβέρνηση των φιλορώσων αυτονομιστών της Υπερδνειστερίας κατηγόρησε την Ουκρανία για επίθεση με drone φορτωμένο εκρηκτικά, με σκοπό την καταστροφή εγκαταστάσεων μετάδοσης ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών.

«Κατά πληροφορίες από ειδικούς το UAV με το επικίνδυνο φορτίο στάλθηκε από την ουκρανική πλευρά», ανέφερε ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών της Υπερδνειστερίας. Κατά την ίδια πηγή, το UAV καταστράφηκε.

Είναι αδύνατο οι πληροφορίες αυτές να επαληθευτούν με ανεξάρτητο τρόπο.

Εν μέσω της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, που έχει μπει στον τρίτο μήνα, εκφράζονται ανησυχίες πως η σύρραξη οδεύει να εξαπλωθεί στην Υπερδνειστερία, τον νοτιοδυτικό γείτονά της.

Δύο πύργοι με κεραίες μετάδοσης ραδιοτηλεοπτικών σημάτων καταστράφηκαν στην περιοχή τις τελευταίες εβδομάδες. Αναφέρθηκαν επίσης επίθεση εναντίον της υπηρεσίας πληροφοριών της Υπερδνειστερίας και πυρά εναντίον θέσεων ρωσικών στρατευμάτων.

Οι αυτονομιστές και η Μόσχα κατηγόρησαν για τα επεισόδια αυτά το Κίεβο, το οποίο διαψεύδει κατηγορηματικά ότι ενέχεται.

Η Υπερδνειστερία, περιοχή που αποτελείται κυρίως από Ρώσους και Ουκρανούς, αποπειράθηκε να αποσχιστεί από τη Μολδαβία το 1990, όταν η τότε μολδαβική κυβέρνηση εξέταζε το ενδεχόμενο ένωσης με τη Ρουμανία. Στην περιοχή σταθμεύουν κάπου 1.500 Ρώσοι στρατιωτικοί, εν μέρει για τη φύλαξη παλαιών αποθηκών όπλων και πυρομαχικών, εν μέρει για την υποστήριξη της κυβέρνησης των αυτονομιστών στην περιοχή, που η Μολδαβία εξακολουθεί να θεωρεί μέρος της δικής της εθνικής επικράτειας.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ