Ουκρανία - Ρωσία: Θρίλερ με τις διαπραγματεύσεις - Ξεκίνησε ο τρίτος γύρος

Ουκρανία - Ρωσία: Θρίλερ με τις διαπραγματεύσεις - Ξεκίνησε ο τρίτος γύρος

Σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου Ζελένσκι ανήρτησε την είδηση ότι οι διαπραγματεύσεις δεν έχουν ολοκληρωθεί, αλλά ξεκινάει ο τρίτος γύρος

Στο τραπέζι κάθονται ξανά Ρώσοι και Ουκρανοί αξιωματούχοι, με τις διαπραγματεύσεις να συνεχίζονται μετά από ολιγόλεπτο διάλειμμα.

Μετά από τρεις ώρες οι διαπραγματεύεσεις μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας, στο Γκόμελ της Λευκορωσίας, διεκόπησαν με την ουκρανική ιστοσελίδα Nexta, όσο και διεθνή ΜΜΕ, όπως το Sky News, να μεταδίδουν ότι οι συζητήσεις των δύο πλευρών ολοκληρώθηκαν, ωστόσο, όπως φαίνεται αυτό δεν ισχύει.

Το Κοινοβούλιο της Ουκρανίας φάνηκε να λέει ότι οι συνομιλίες με Ρώσους αξιωματούχους στα σύνορα με τη Λευκορωσία έχουν τερματιστεί. Εκτοτε διευκρίνισαν ότι οι αξιωματούχοι απλώς έκαναν ένα διάλειμμα και ότι ένας τρίτος γύρος διαπραγματεύσεων ξεκινά και πάλι σύντομα.

Να σημειωθεί ότι το ρωσικό Ria Novosti αναφέρει σε tweet ότι οι συζητήσεις έχουν απλά διακοπεί, δεν έχουν ολοκληρωθεί.

Επίσης, σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου Ζελένσκι ανήρτησε την είδηση ότι οι διαπραγματεύσεις δεν έχουν ολοκληρωθεί, αλλά ξεκινάει ο τρίτος γύρος.

Νωρίτερα η Ουκρανία είχε ανακοινώσει ότι τα βασικά σημεία της συνάντησης θα είναι η εκεχειρία και η απόσυρση των ρωσικών στρατευμάτων από τη χώρα.

Το γραφείο του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι είχε επισημάνει ότι στόχος των συνομιλιών αυτών είναι η άμεση κατάπαυση του πυρός και η απόσυρση των ρωσικών δυνάμεων. Η Ρωσία ενδιαφέρεται να επιτευχθεί συμφωνία που να είναι προς το συμφέρον και των δύο πλευρών στις συνομιλίες της με την Ουκρανία, δήλωσε ο Ρώσος διαπραγματευτής Βλαντίμιρ Μεντίνσκι σήμερα.

Η ουκρανική αντιπροσωπεία έφτασε σήμερα το πρωί εκεί όπου θα διεξαχθούν συνομιλίες με τη Ρωσία για να αξιώσει "άμεση" εκεχειρία και την απόσυρση των ρωσικών στρατευμάτων, ανακοίνωσε η ουκρανική προεδρία.

Σε αυτή συμμετείχαν ο υπουργός Αμυνας Ρέζνικοφ, ο υφυπουργός Εξωτερικών Τοτσίτσκιι, ο σύμβουλος του Ζελένσκι, Παντόλιακ, οι βουλευτές Αρακάμια και Ουμέροφ και ο εκπρόσωπος της Τριμερούς Ομάδας Επαφής, Κόστιν.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ