Ουκρανία: Η Ρωσία συναντά σθεναρή αντίσταση στην Μπαχμούτ, λέει ο επικεφαλής της Wagner

Ουκρανία: Η Ρωσία συναντά σθεναρή αντίσταση στην Μπαχμούτ, λέει ο επικεφαλής της Wagner

Σφοδρή αντίσταση από τις ουκρανικές δυνάμεις συναντούν τα ρωσικά στρατεύματα στην Μπαχμούτ, παραδέχθηκε ο επικεφαλής της παραστρατιωτικής οργάνωσης Γεβγκένι Πριγκόζιν, σε μια σπάνια συνέντευξή του σε Ρώσο πολεμικό ανταποκριτή.

Η Μπαχμούτ, εξήγησε ο Πριγκόζιν, είναι πόλη στρατηγικής σημασίας, για να συνεχιστεί η ρωσική εκστρατεία και να τεθεί υπό έλεγχο το Ντονμπάς.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Wagner, η Μόσχα θα πρέπει να ορίσει ξεκάθαρους στόχους στην εκστρατεία της, που θα συμπληρώσει έναν χρόνο εντός του τρέχοντα μήνα: να αποφασίσει αν θα εδραιώσει την παρουσία της στο ανατολικό τμήμα της Ουκρανίας ή αν θα προχωρήσει στην κατάληψη μεγαλύτερου μέρους της χώρας.

«Κρεατομηχανή»

Οι μισθοφόροι της Wagner διαδραματίζουν ολοένα πιο σημαντικό ρόλο στις μάχες κατά της Ουκρανίας. Στην Μπαχμούτ, οι μάχες και οι βομβαρδισμοί διαρκούν μήνες και αρκετοί μιλούν για «κρεατομηχανή».

«Η Μπαχμούτ χρειάζεται (να καταληφθεί) ώστε τα στρατεύματά μας να επιχειρούν με μεγαλύτερη άνεση», επέμεινε ο επικεφαλής της Βάγκνερ, προσθέτοντας: «Γιατί τη λένε κρεατομηχανή; Επειδή ο ουκρανικός στρατός στέλνει ολοένα περισσότερες μονάδες»,

«Μάλλον είναι πολύ νωρίς για να πούμε πως πλησιάζουμε. Υπάρχουν πολλοί δρόμοι προς τα έξω και λιγότεροι προς τα μέσα. Οι Ουκρανοί στρατιώτες είναι καλά εκπαιδευμένοι (...) και όπως σε κάθε μεγάλη πόλη, είναι αδύνατο να την καταλάβεις επιτιθέμενος μετωπικά», είπε.

«Τα καταφέρνουμε πολύ καλά. Πρώτα πρέπει να καταλάβουμε σιωπηλά την Αρτιόμοβσκ και μετά θα μπορέσουμε να πούμε δυνατά και καθαρά ότι την πήραμε», πρόσθεσε, χρησιμοποιώντας την ονομασία της πόλης επί των ημερών της ΕΣΣΔ.

Όλο και περισσότεροι επίστρατοι στην Μπαχμούτ

Συνέκρινε εξάλλου τη μάχη για τη Σολεντάρ με τους έξι μήνες που χρειάστηκε ο σοβιετικός στρατός για να νικήσει τους ναζί στο Στάλινγκραντ.

Ο Ουκρανός στρατιωτικός αναλυτής Όλεχ Ζντάνοφ χαρακτηρίζει την κατάσταση στην Μπαχμούτ τη δυσκολότερη για τις δυνάμεις του Κιέβου, καθώς οι Ρώσοι αναπτύσσουν εκεί ολοένα περισσότερους επίστρατους. «Η κατάσταση νότια της Μπαχμούτ είναι πολύ δύσκολη· η ίδια η πόλη είναι ο πιο καυτός τομέας του μετώπου αυτή τη στιγμή».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ