Ουχάν: Τελετή αποφοίτησης με 11.000 άτομα χωρίς μάσκες ενώ άλλες χώρες δεν έχουν άρει τα lockdown

Ουχάν: Τελετή αποφοίτησης με 11.000 άτομα χωρίς μάσκες ενώ άλλες χώρες δεν έχουν άρει τα lockdown

Ίλιγγο προκαλούν οι εικόνες από την τελετή αποφοίτησης του Πανεπιστημίου Κεντρικής Κίνας, όπου περισσότεροι από 11.000 φοιτητές συγκεντρώθηκαν στην Ουχάν την προηγούμενη Κυριακή για μια τεράστια τελετή αποφοίτησης, πάνω από έναν χρόνο από τότε που η πόλη χτυπήθηκε από το πρώτο παγκόσμιο ξέσπασμα της πανδημίας του κοροναϊού.

Οι φοιτητές με τις στολές τους και τα καπέλα αποφοίτησής τους κάθονταν σε ασφυκτικά γεμάτες σειρές, χωρίς κοινωνικές αποστάσεις ή μάσκες στην τελετή, που πραγματοποιήθηκε σε ένα αθλητικό στάδιο στο Πανεπιστήμιο της Κεντρικής Κίνας. Η τελετή αποφοίτησης έγινε εν μέσω της επανεμφάνισης μιας υπόθεσης σχετικά με την προέλευση του Covid-19 που αρχικά απορρίφθηκε ως θεωρία συνωμοσίας.

Ένα τεράστιο κόκκινο έμβλημα καλωσόρισε τους αποφοίτους, περισσότεροι από 2.200 από τους οποίους ήταν φοιτητές που δεν μπορούσαν να παρευρεθούν στην αποφοίτησή τους πέρυσι λόγω των αυστηρών περιορισμών για τον κοροναϊό. «Καλωσορίζοντας τους αποφοίτους του 2020. Σας ευχόμαστε ένα υπέροχο μέλλον», έγραφε το banner.

Ο κοροναϊός εμφανίστηκε πρώτη φορά στην Ουχάν στα τέλη του 2019. Η πόλη άρχισε να ανοίγει εκ νέου μετά από 76 ημέρες lockdown, αν και τα σχολεία παρέμειναν κλειστά για περισσότερο διάστημα.

Η πόλη διοργάνωσε περιορισμένες τελετές αποφοίτησης πέρυσι, με το Πανεπιστήμιο της Ουχάν να διοργανώνει μια διαδικτυακή εκδήλωση ως επί το πλείστον τον Ιούνιο του 2020. Οι φοιτητές και οι καθηγητές που πήγαν, φορούσαν όλοι μάσκες.

Η Κίνα από τότε έχει περιορίσει σε μεγάλο βαθμό την επιδημία, διατηρώντας παράλληλα τις προφυλάξεις σε υψηλό επίπεδο, με αυστηρούς συνοριακούς ελέγχους, καραντίνες, υποχρεωτικούς διαδικτυακούς «κώδικες υγείας» και διάφορους περιορισμούς στα εσωτερικά ταξίδια.

Η έρευνα

Ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ, δρ Τέντρος Αντχάνομ, ανέφερε πριν από λίγες ημέρες ότι το Πεκίνο δεν είχε συνεργαστεί πλήρως, ενώ προέτρεψε για περισσότερη «διαφάνεια» στη συνεχιζόμενη έρευνα.

«Χρειαζόμαστε συνεργασία από την κινεζική πλευρά. Χρειαζόμαστε διαφάνεια για να κατανοήσουμε και να γνωρίζουμε ή να βρούμε την προέλευση αυτού του ιού», πρόσθεσε.

«Υπήρξαν δυσκολίες στην κοινή χρήση δεδομένων, ειδικά στα ανεπεξέργαστα δεδομένα… Ελπίζουμε στην επόμενη φάση να υπάρξει καλύτερη συνεργασία και διαφάνεια», είπε σε συνέντευξη Τύπου.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS